Is het waar, dat zwaartekracht het gevolg is van beweging richting Aarde en niet de oorzaak?
In Motum wordt gesteld dat zwaartekracht geen aantrekkingskracht is maar het gevolg van een beweging richting het centrum van de Aarde. Voorwerpen volgen een weg door ruimtetijd. De aardmassa buigt die weg richting haar centrum. Een voorwerp vervolgt zijn weg en gaat richting dat centrum. Massa's trekken elkaar dus niet aan maar buigen elkaars wegen door ruimtetijd naar elkaar toe. Klopt deze redenering met de huidige stand van de natuurkunde?
https://www.startpagina.nl/v/wetenschap/astronomie/vraag/663145/draaien-objecten-ruimte-as/
"natura est quasi complicatio omnium, quae per motum fiunt" = "De aard van het omhullen van dergelijke dingen, die worden gemaakt door beweging". Als je idee inderdaad hierop gebasseerd is, is dit al lang achterhaald door de Newtoniaanse mechanica en daarna uitgebreid door Relativiteit.
Dat mensen hier nog over schrijven, of toch met achterhaalde ideeen verder gaan, wil niet zeggen dat het waar is. Er is een reden dat de wetenschap hier niet mee door gaat. Wil het zeggen dat de wetenschap het altijd juist heeft? Nee, absoluut niet, maar dat is het mooie. Het werkt itteratief en verbeterd daardoor. Relativiteit werd ook met de nek aangekeken totdat er kort daarna de metingen gedaan werden (de baan van Mercurius, verbuiging van licht door de zon).
Je hebt nu een aantal keer aangegeven dat alles van nature beweegt. Hoe kom je aan deze bewering?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.