Kan een kleine afwijking van het equivalentieprincipe ervoor zorgen dat we zwaartekracht voelen?
Normaal gesproken zeggen we dat we de zwaartekracht van de aarde voelen door ons gewicht op de grond door de massa van de aarde en de em-'tegendruk' van de aarde danwel de een valversnelling van 9,8mps.
Maar stel het equivalentieprincipe wat de zwaartekracht met de traagheid vereffent niet helemaal exact is. Ik las nl dat zware en trage massa weliswaar gelijk zijn geacht, maar volgens het mössbauereffect blijkt er een onzekerheid te zijn van kleiner dan 1 op 1014.
Kan die onzekerheid een marge geven waardoor een grote massa meer afwijkt dan een kleinere massa? Dus dat gezien de grote massa van de aarde zijn traagheid misschien weleens veel groter kunnen zijn dan die van de mens die door zijn kleinere massa ook een minder grote traagheid heeft, waardoor er vervolgens een grotere druk van de mens op de aarde ontstaat.
Ik ga er hier dus wel vanuit dat de aarde naar de zon wordt 'getrokken' door de zwaartekracht van de zon, die dus voor de mens een grotere (door zijn kleinere traagheid) aantrekking heeft dan de zon heeft op de aarde.
De afwijking van het gelijksheidprincipe is misschien heel erg klein maar gezien het massaverschil tussen de aarde en de mens misschien toch merkbaar?