Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Dan verbrand je levend.
Het oppervlakte van de zon is 5500 °C. Voordat je ook maar in de buurt komt zal je levend verbranden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Plus. Zodra je in ijlere luchtlagen komt verbrand je al.
In de corona, zeg maar de afmosfeer, heerst een temperatuur die kan oplopen tot een paar miljoen graden. Als je nog maar op ruime afstand komt van dit gebied, dan zou je verbranden. Maar als je de temperatuur goed zou doorstaan, dan zou je door de toenemende aantrekkingskracht steeds harder naar het massamiddelpunt getrokken worden. Dat kan zo hard gaan, dat een object dat de zon nadert zelfs uiteen valt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ozewiezewozewiezewallakristallix
10 jaar geleden
Een "PAAR miljoen graden" is wat heet. Bij 1 miljoen houdt het wel op.
Maar goed, heet, is de corona in elk geval wel ;-) Ook zal niet elk object dat dicht bij de zon komt ook in de zon vallen. Diverse kometen hebben dat al bewezen. Maar ook de planeet Mercurius maakt geen aanstalten om in de zon te verdwijnen.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1 miljoen? Nee hoor, in de corona kan de temperatuur oplopen tot 3 tot 4 miljoen kelvin. Maar inderdaad, hete corona is heet! Ik schreef overigens niet dat elk object dat dicht bij de zon komt, in de zon zal vallen. Tuurlijk zijn er objecten die dicht om de zon kunnen draaien. Als de rotatiesnelheid maar groot genoeg is, dan zal een object een nadering wel overleven. Maar zo niet, dan zal het object steeds sneller naar het massamiddelpunt getrokken worden.
Ozewiezewozewiezewallakristallix
10 jaar geleden
(...) but the temperature of the corona is measured at more than a million degrees.
http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/science/mysteries_l1/corona.html (...) terwijl de corona een temperatuur heeft van rond de 1.000.000 °C
http://nl.wikipedia.org/wiki/Corona_%28astronomie%29 (...) the coronal gas is extremely hot with temperature more than 1 million degrees.
http://solar-center.stanford.edu/FAQ/Qcorona.html De meeste sites hebben het over een miljoen. Maar toegegeven er zijn er ook een paar die het over miljoenen (meervoud) hebben.
Waaronder deze: "The temperature in the corona is 500,000 K (900,000 degrees F, 500,000 degrees C) or more, up to a few million K"
http://www.nasa.gov/mission_pages/iris/multimedia/layerzoo.html#.U6h9O_61Fko Blijkbaar moeten we er eens iemand heen sturen met een goede thermometer ;-)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Wikipedia is niet echt een goede bron, hooguit een interessant naslagwerk. Beschouw de inconsistentie met de Engelstalige Wikipedia. Daarom een vrije vertaling van https://en.wikipedia.org/wiki/Corona: - "(...) vergeleken met de corona's een tot drie miljoen kelvin" - "Actieve regio's (...) De gemiddelde temperatuur is tussen twee en vier miljoen Kelvin" Pak er een bron bij die zich dichter bij het vuur bevindt (pun intended), bijvoorbeeld de website van de Harvard-universiteit (http://www.cfa.harvard.edu/news/su201304). - "(...) zonnevlekken en regio's die temperaturen kunnen bereiken tot vier miljoen kelvin" En nog eentje (http://astronomyandspace.net/post/44598064281/braids-in-the-solar-corona): - "(...) we observeren dat de zonnecorona (...) hogere temperatuur (bereikt 2-4 miljoen Kelvin) (...)" Op Sky & Telescope (http://www.skyandtelescope.com/astronomy-news/astronomers-zoom-in-on-solar-hairs/) lees ik: - "De zonnecorona woedt bij ongeveer 2 tot 4 miljoen kelvin" (Alle citaten zijn vrije vertalingen, daar ik geen Engelse zinnen mag gebruiken op GoeieVraag.) "Blijkbaar moeten we er eens iemand heen sturen met een goede thermometer ;-)" Ha! Deze eer laat ik graag aan me voorbij gaan!
Ozewiezewozewiezewallakristallix
10 jaar geleden
Volgens mij zijn we het eens dat de diverse bronnen het oneens zijn. Jammer dat je de eer aan je voorbij laat gaan. De vragensteller zou je reis vast heel close gevolgd hebben om te zien hoe die verloopt.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding