Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Hangt er van af .
Steenkool , turf en bruinkool is er nog genoeg voor vele eeuwen ...de ontginning is echter niet overal even gemakkelijk en goedkoop ...het is daarom dat er veel mijnen gesloten worden ...meestal niet door uitputting.
Methaan : gans de oceaanbodem ligt vol ...methaan wordt voortdurend aangemaakt door koeien. (lach niet ...het is echt) zie artikel
Aardolie is een ander paar mouwen : Er is nog een grote ‘bekende’ wereldreserve meer dan de helft daarvan in Saoedie-Arabië . Ook Canada en Venezuela hebben nog heel grote reserves : maar helaas in teerzanden en olieschalie ...en dat is moeilijk en heel duur om te ontginnen ...de olie zelf is ‘zwaar’ en 80% daarvan is nog niet te ontginnen omdat het te diep zit.
Voor de rest van de wereld zitten we ongeveer op de ‘piek’ waarbij er in de toekomst alleen maar meer vraag zal zijn en nieuwe bronnen kleiner : zodat er binnen 30 jaar stilaan een tekort zal zijn aan olie ...dit probeert men nu al op te vangen door nieuwe bronnen van energie te ontwikkelen.
65% van de ontgonnen olie komt momenteel uit het Midden Oosten.
Ook Rusland heeft nog een onbekende voorraad.
De Verenigde Staten , de grootste verbruiker heeft een probleem : bijna al hun eigen olie is op.
Aardgas is wereldwijd voorlopig geen probleem :er zijn enorme voorraden in Rusland ....De Europese aardgasproducenten (Nederland incluis) hebben nog een beperkte voorraad voor een 100 jaar.
Maar Fossiele brandstoffen zijn eindig !!!
Vanaf 2050 zal men dat heel goed voelen…op wereldvlak en in de 22 ste eeuw zal men mondiaal bijna volledig afhangen van nieuwe methodes om energie op te werken.
De meeste olieproducerende landen hebben een voorraad tot 50 à 75 jaar

Toegevoegd na 1 minuut:
http://en.wikipedia.org/wiki/Oil_reserves
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Nog miljarden jaren. De mensheid zal er nooit in slagen de laatste druppel olie uit de aardkorst te persen.
13 jaar geleden
Volgens berekeningen (als we doorgaan zoals wij nu doen) is dat binnen een paar 100 jaar ten einde. Maar tegen die tijd zijn we overgestapt naar duurzaam.
We stoten teveel uit. Alleen zijn er niet voldoende alternatieven.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing