waarom lijkt het vanuit een vliegtuig of de golven in de zee stil staan?
Als je boven zee vliegt beweegt het water niet en zie je het schuim van de golven stil staan. Hoe kan dat?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Aardrijkskunde. Vragen over astrologie, biologie, filosofie, natuur- en scheikunde, psychologie, sociale wetenschap, techniek en wiskunde vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Als je boven zee vliegt beweegt het water niet en zie je het schuim van de golven stil staan. Hoe kan dat?
Als je op een kaart kijkt van de gebieden die geïnfecteerd zijn door chernobyl, zie je donkerrode plekken op vergelegen plaatsen zoals Zweden of Engeland. Hoe komt het dan dat juist die gebieden zwaarder geïnfecteerd zijn dan andere gebieden die dichter bij chernobyl gelegen zijn.
Toegevoegd na 16 minuten:
(sorry, ik heb per ongeluk teveel foto's toegevoegd.)
Is kool een andere stof dan samengedrukte planten? In een bepaalde 'era' zijn plantenresten op de grond terecht gekomen en toen zijn er door de miljoenen jaren heen lagen overheen gekomen waardoor de lagen de planten samendrukten en langzaam werd er kool gevormd. Is kool extreem samengeperste plant of heeft er een chemische reactie plaatsgevonden waardoor kool is gevormd; een hele andere stof?
Toegevoegd na 38 minuten:
En hoe zit dat met aardolie?
Dit schijnt seizoensgebonden te zijn ( uvb straling Nederland: lente/zomer).
Verhoudingen qua afstand algemeen van de zon/zonnesterkte zijn in meerdere mate gelijk in de herft en lente.
Hoe komt het dan dat de herfst geen geschikt seizoen is voor uvb-straling en de lente wel?
Betekent dit ook dat Scandinavie of ander hoger gelegen delen in de wereld met een lagere factor uv-straling daardoor nooit uvb straling bevatten?