Waarom vervalt een atoom niet verder dan lood?
Als alles dat radioactief is vervalt tot lood, waarom maar tot lood en waarom niet verder totdat je bij een waterstofatoom bent of iets dergelijks.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen over Wetenschap. Specifieke vragen over aardrijkskunde, astronomie, biologie, filosofie, natuur- en scheikunde, psychologie, sociale wetenschap, techniek en wiskunde vind je in één van de subcategorieën.
Als alles dat radioactief is vervalt tot lood, waarom maar tot lood en waarom niet verder totdat je bij een waterstofatoom bent of iets dergelijks.
Bij geothermie komt een waterleiding tot op zo'n 2 km diepte om daar de hitte op te nemen voor verwarming van de huizen. Maar hoe wordt een dergelijke lang leiding zo diep gebracht?
In veel science fiction zijn ruimteschepen in staat om 'in hyperspace te gaan'. Over het algemeen betekent dat dat ze sneller dan licht gaan reizen.
Maar de manier waarop dit weergegeven wordt lijkt het alsof dit een ander soort ruimte is. Naast het gewone heelal, dus.
Isaac Asimov plaatst in "De laatste vraag" (1956) zelfs een enorme computer in hyperspace.
Maar is 'hyperspace' puur een SF-verzinsel ? Of zit er toch ergens een wetenschappelijke basis onder ? Anders dan 'sneller dan het licht'.
Is een magneet gewoon een soort staal of is het een legering? Iets ís magnetisch of statisch maar wat is het verschil?
In 2013 veroorzaakte een nieuw gebouw in Londen brandschade.
Door de gebogen vorm van de glazen constructie werd zonlicht op de omgeving weerkaatst. Drie parkeerplaatsen zijn toen tijdelijk afgesloten, omdat de hitte onderdelen van de wagen deed wegsmelten.
Een zonnescherm moest de getroffen straat beschermen tijdens de twee uur per dag dat de toren zijn vizier op de omgeving richtte. Op lange termijn zou er een andere oplossing moeten komen.
Welke oplossing is er uiteindelijk gekozen?
Zie ook https://www.ad.nl/bizar/londen-plaatst-zonnescherm-voor-brandglastoren~a9c0754b/.