Heb je bij thuiscatering HACCP nog wel nodig?
Hallo,
Ik wil graag mijn eigen BBQ catering beginnen op afhaal. Nu wilde ik mij gaan verdiepen in HACCP om het certificaat te halen wat op de kvk site o.a. staat aangegeven dat ik dat nodig heb.
Bij mijn onderzoek hoe/wat lees ik overal dat HACCP per 1 januari 2021 is gestopt.. En dat bedrijven over zijn gegaan op andere certificeringen... nu vraag ik mij af, klopt de informatie op de KVK website dan nog wel:
https://www.dnvgl.nl/news/haccp-certificatie-stopt-per-1-januari-2021-99477#:~:text=HACCP%2Dcertificaten%20die%20vanaf%201,nieuwe%20certificaten%20meer%20worden%20uitgegeven.
https://www.foodpro-network.nl/7/nieuws/10524/haccp-stopt-per-1-januari-2021--wat-zijn-uw-alternatieven.html
https://normecfoodcare.com/nieuws/haccp-certificatie-stopt-wat-zijn-de-gevolgen/
kvk website:
https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/bedrijf-starten/startsituaties/starten-met-catering-vanuit-huis/
Nu staat er, verdiep je in de HACCP regels.. maar zeggen ze daarmee dan feitelijk dat een certificaat niet nodig is? Moet je dan nog wel die regels toepassen?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.