Wat is de verstandigste route van gt tot arts?
Onze zoon heeft als doel om arts te worden. Hij doet nu examenjaar gt. Hij wil niet naar de havo maar gelijk vakgericht te gaan leren. We hebben ons laten vertellen dat de mogelijkheid is om verpleegkunde ziekhuis, verpleegkunde hbo en daarna geneeskunde te studeren. Maar we horen ook dat dit "onmogelijk"is. Nu staan wij in het leven dat niks onmogelijk is. Maar wat is nu het beste om te doen? Kan iemand ons hier meer info overgeven? Het zou jammer zijn dat we over een paar jaar er achter komen dat hij beter een andere route had kunnen nemen.
Ja, en zoals ik al schreef: dat is geen moeilijke studie, zoals natuurkunde; het is vooral heel VEEL.
https://weblog.wur.nl/studiekeuzekind/helaas-geen-geneeskunde-maar-hoe-erg-is-dat/
Quote:
"Geneeskunde is een zware studie, waar je veel discipline voor nodig hebt. Het laat ook weinig ruimte voor dingen buiten je studie."
Nogmaals, het is zwaar omdat het veel is, niet omdat het intrinsiek moeilijk is. Daarom heb je ook discipline nodig.
En wat bedoel je met 'dan begint het pas echt?'
en basisarts werkt in de patiëntenzorg meestal onder supervisie van een geneeskundig specialist (bijvoorbeeld een huisarts, specialist ouderengeneeskunde, bedrijfsarts of ziekenhuisspecialist)
Lees eens terug, waar schreef ik dit?
tinus1969
een dag geleden
Geneeskunde is geen moeilijke studie, zoals natuurkunde; het is vooral heel VEEL. En de studie dagen zijn lang.
Sorry, maar in deze opmerkingen zitten een hele reeks misverstanden en halve waarheden. De studie tot arts is officieel 6 jaar. Alles wat je daarna leert, is geen studie, maar goed betaald werkend leren.
En die opleiding is wel lang en zwaar, maar niet ‘moeilijk’. Geneeskunde is veel weten, dat maakt het zwaar. Maar die kennis is niet moeilijk - hoogstens DOEN sommige artsen alsof het moeilijk is, door veel potjeslatijn te gebruiken.
Ik werk zelf ook in een huisartsenpraktijk. En ook ik blijf bijscholen.
Dus ik ben up to date.
Geneeskunde is een zware studie. Veel leren en lange dagen. Hetzelfde geldt voor het worden van specialist in welke vorm dan ook. Het is echt niet voor iedereen weg gelegd. Echter, vele beta studies zijn veel zwaarder. Niet alleen omdat je daar ook veel moet leren (wel minder dan bij geneeskunde), maar omdat je ook inzicht moet hebben. Bij een arts is inzicht hebben een absolute pre (en dat maakt het verschil tussen een (goede) arts en een zeer goede arts). Maar wat betreft de zwaarte van de studie ben ik het absoluut eens met Tinus1969. Geneeskunde is zwaar, maar staat m.i. niet in vergelijking tot de mental gymnastics die nodig zijn voor een beta studie.
Waarom zou ik dat niet kunnen beoordelen? Ik zie het juist allemaal van nabij.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.