Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Heeft de woningcorporatiesector een mobiliteits regeling?

Ik heb een vraag. Binnenkort hoop ik de overstap te maken vanuit de detachering naar een vaste baan bij een woningcorporatie. Ik loop alleen tegen een praktisch probleem aan. Nu wil het toeval, dat woningcorporaties op minimaal 3 kwartier rijden met de auto (= +/- 47 minuten qua tijd), mij graag in dienst zouden willen nemen.

Maar omdat ik in de detachering altijd een zakelijke lease auto had, beschik ik momenteel niet meer over een eigen auto. En omdat de aanschaf en of private lease ook kostbaar en of aan voorwaarden is verbonden, ga ik niet meteen een auto aanschaffen. Ik wil eerst eens ervaren of het werken voor de bewuste woningcorporatie ook zo leuk is, als zij doen overkomen op mij.

Nu heb ik ooit bij een Amsterdamse woningcorporatie gewerkt, waar opzichters de dienstauto ook mochten gebruiken voor woon en werk verkeer. Privé mocht er niet in worden gereden. Dat zou ook voor mij een ideale oplossing zijn. Nu staat er in de personeelsadvertentie dat een voorwaarde is, dat ik in het bezit moet zijn van een eigen auto.

Mijn vraag is dus: kan ik beroep doen op een mobiliteitsregeling. En zo ja, hoe zit die regeling in elkaar ?
Graag verneem ik uw reactie.

Picture for question
8 maanden geleden
737
ronron1212
8 maanden geleden
Er staat dat je een eigen automoet hebben dus?
Inekez1
8 maanden geleden
...dat ik in het bezit moet zijn van een eigen auto... Wat is nu je vraag? Je zult gewoon reiskostenvergoeding krijgen voor je woon-werk verkeer en voor de kilometers die je voor het werk rijdt. Hoe en waar jij die auto regelt, is aan jou, niet aan je werkgever. Ook als je tijdelijk wil kijken of het werk bij je past, kun je toch gewoon een eigen auto kopen? Goedkope tweedehands desnoods. Bevalt het werk niet en ga je weer ergens anders werken met auto van de zaak, dan verkoop je die auto gewoon weer. Wil je er wel blijven werken maar liever een luxere auto, dan verkoop je ook gewoon weer en kies je een andere.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef als eerste antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding