Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat kan ik doen tegen een onredelijke baas en bedrijfsleider?

hallo

ik ben inmiddels 1 jaar werkzaam in een tankstation/wasstraat, ik werk voornamelijk in de shop, maar de laatste 3 weken ook wasstraat, omdat die medewerker op vakantie is.

ik vind het best leuk werk, alleen de baas en nu ook bedrijfsleider heeft alleen maar kritiek, het zit me momenteel tot boven me kruin, ik moet 12uurs diensten draaien, met zeer weinig pauze tussendoor, want als er een auto komt aanrijden, moet je die helpen.

deze week heb ik 51uur gewerkt, dwz. dinsdag van 13uur tot 20uur, woensdag van 08uur tot 20uur, donderdag van 08uur tot 18uur, vrijdag van 08uur tot 20uur, en zaterdag van 08uur tot 18uur.

ik heb echt het gevoel dat het niet goed gaat met me, enorm moe, vandaag stond ik wederom te shaken omdat ik weer een donderpreek kreeg van me baas, en wilde hem wat dingen verklaren, waar ik de kans niet toe kreeg, hij dreigt telkens met ontslag, en zegt dat ik me gedraag als een klein kind. ben dus 33 jaar.

hij vind dat ik niet schoonmaak, wat ik dus telkens wel probeer, maar ja, je staat dus alleen in de wasstraat, en hij vind dan ook, dat ik dan best na werktijd moet kunnen doorwerken om alles schoon te maken.

kortom, hij beledigd me, hij kleineert me, hij wil mijn mening of mijn kant van het verhaal niet horen, terwijl ik altijd, maar altijd voor hem klaar sta of zijn bedrijf.

het team is helaas niet groot, maar daar hoef ik toch niet verandwoordelijk voor te zijn?
ik zat al te denken om naar de rechtswinkel te gaan.

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

Een werkgever moet zich gedragen als een goed werkgever en een werknemer als een goed werknemer.

Het is een taak van de werkgever om ervoor te zorgen dat de personeelsbezetting op peil is, van de werknemer mag wat flexibiliteit daarin worden verwacht.

Als er in een van toepassing zijnde CAO wat gunstiger staat, gaat dat voor, anders geldt het volgende uit de Arbeidstijdenwet:

"U mag maximaal 12 uur per dienst werken en maximaal 60 uur per week. Dit staat in de Arbeidstijdenwet. In deze wet staat ook wanneer u recht heeft op pauze of rusttijd. (...)

U mag niet iedere week het maximale aantal uren werken. Voor uw arbeidstijd over een langere periode geldt het volgende:
Over een periode van 4 weken mag u gemiddeld 55 uur per week werken. In een collectieve regeling (bijvoorbeeld cao) kunnen hierover afwijkende afspraken gemaakt zijn, maar u mag nooit meer dan 60 uur per week werken.
Over een periode van 16 weken mag u gemiddeld 48 uur per week werken. "

De tijd die schoonmaken kost, is ook werktijd en zal dus ook vergoed moeten worden in tijd of geld (tenzij er iets zeer ongunstigs in de CAO staat over 'onbetaalde afhelpkwartiertjes' maar da's meer iets voor winkels.)

Beledigingen hoef je niet te accepteren, die zijn een reden om ontslag op staande voet te nemen. Het probleem is, dat je tegenwoordig weer moeilijk aan nieuw werk komt.

Ik heb het idee dat je werkgever het personeelsgebrek op jou aan het afreageren is. Dat zijn lastige situaties.


Het lijkt me nu tijd om juridische hulp in te roepen, bijvoorbeeld bij het Juridisch Loket (http://www.juridischloket.nl/Pages/default.aspx)
Computoon
11 jaar geleden
Ik weet precies hoe jij je voelt. Mijn manager noemde mij faalhaas en krenkte dagelijks mjjn zelfvertrouwen.
Uiteindelijk heb ik een vertrouwenspersoon erbij moeten halen om dit te verwerken. Heeft mij toen heel erg geholpen.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing