Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waar werkt een patissier zoal?

Deze vraag, omdat ik gehoord heb dat de patissier heel vaak in een restaurant werkt. Werken ze ook niet vaak in een banketbakkerij? Of een hotel?

Groeten littleherb

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
702

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als patissier kun je aan de slag bij een (ambachtelijke) banketbakkerij, maar vaker werk je bij een patisserie. Dit is een bakkerij gespecialiseerd in gebak en zoete lekkernijen. Ook bijvoorbeeld een hotel heeft nog wel een eigen patissier in dienst ,dit was vaak ook in een restaurant, maar door de hoge personeelskosten komt dit steeds minder voor, nu alleen nog bij enkele zeer goede bedrijven.. De patissier is de absolute vakspecialist als het gaat om het bedenken, ontwerpen en verzorgen van overheerlijke, ambachtelijke en exclusieve zoete kunstwerken en delicatessen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding