Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Voedingsmiddelen. Vragen over dranken, koken, uit eten en bestellen en vegetarisch en veganistisch vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Kan het kwaad dat er een 4 week oud beschimmeld broodje in dezelfde ruimte ligt?

Ik heb een broodje hagelslag vergeten op te eten en hij bleef 4 weken in mijn werktas liggen, hij schimmelde maar het zakje was afgesloten met een knoopje, nu ligt hij in een open prullenbak in dezelfde ruimte als waar ik nu ben. Kan dit kwaad als ik hier adem in de buurt van het broodje? Bijvoorbeeld schimmelsporen enzo? Bedankt voor het lezen ik hoop graaag een antwoord te krijgen

een jaar geleden
1.8K
3

Kleven er nadelen aan om boerenkool één dag in te vriezen?

Vanaf januari eten we in Nederland voornamelijk boerenkool die afkomstig is uit de regio Murcia (Z.O. Spanje) en de Canarische Eilanden.
Boerenkool is het lekkerst als er vorst overheen is geweest. De plant maakt dan suikers aan die als anti-vries fungeren. De groente wordt dan wat zoeter van smaak. Maar dat zal in het warme Spanje niet gauw gebeuren.

Ik heb gemerkt dat Spaanse boerenkool ook lekkerder smaakt als deze een dag in de vriezer heeft gelegen. Heeft zoiets nog nadelen?

SimonV
een jaar geleden
1.9K
2

Wat hebben in amerika ontbijtgranen volgens sommigen met kinderen te maken (kidscereal ipv cereal)?

Als ik youtube filmpjes ed bekijk maar ook op het internet, dan hebben ze het soms over ontbijtgranen (cereal/cornflakes) maar vrij vaak noemen ze dit kidscereal. waar slaat dit op. kan iemand mij uitleggen waarom in de Amerikaanse cultuur men ontbijtgranen (cereal/cornflakes) vaak een kinderproduct noemt. ontbijtgranen zijn toch gewoon een normaal voedingsproduct en niet gebonden aan leeftijd, waarom komt deze associatie in Amerika toch vrij vaak voor. bv op youtube wanneer het onderwerp onbijtgranen/cereal valt dan spreekt de helft van "kidscereal" in plaats van cereal/cornflakes. ik snap niet helemaal hoe dit komt of waarom.

1.3K
2

Waarom is schapenkeutelkaas verboden?

De Tesselse Groene was een Nederlandse schapenkaas die tussen de 15de en 20ste eeuw werd geproduceerd op onder andere Texel. Een aftreksel van verse schapenkeutels werd aan de schapenmelk toegevoegd. Dat zorgde voor een karakteristieke, scherpe kaassmaak die deed denken aan die van Parmezaanse kaas.
Tussen de 15de en 20ste eeuw werden er tienduizenden van deze kaasjes geëxporteerd naar landen binnen Europa.

In de jaren 30 werd de bereiding door de Keuringsdienst van Waren verboden. Waarom?
In schapenkeutels kunnen natuurlijk schadelijke bacteriën, virussen en parasieten zitten. Maar deze kunnen niet overleven in kaas. Kaas bevat weinig water en veel zout en zuur waardoor het een ongunstige omgeving is voor de meeste micro-organismen. Als mensen echt ziek waren geworden, was het vroeger niet zo’n succes geweest.

SimonV
een jaar geleden
3.1K
2