Is konjac noodles slecht voor je?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Voedingsmiddelen. Vragen over dranken, koken, uit eten en bestellen en vegetarisch en veganistisch vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Als ik mijn veganistische vrienden wat te eten en drinken aan wil bieden, dan moet ik altijd heel erg mijn best doen. In veel bewerkte voedingsmiddelen zijn dierlijke sporen vindbaar. Neem bijvoorbeeld melkwei-permeaat. Ik kom dat zelfs tegen in chips, een product dat niet eens bekend staat om zijn dierlijke oorsprong. Welke functie(s) heeft melkwei-permeaat in voeding?
Ik zag op tv een reclame van een merk dat adverteerde met 'salade pasta'. Wat is precies het verschil met 'gewone' pasta? Of is het een marketing trucje?
Ik hoorde laatst van iemand dat roeryoghurt beter voor je is, maar ik heb kwa gezondheid geen verschil opgemerkt. Nou ben ik benieuwd naar wat de wetenschap zegt.
Ik heb dus toch de vanillepasta van Dr. Oetker gekocht omdat dat beter zou zijn dan de aroma. Op het etiket staat dat er 13% bourbon-vanille-extract en 1,5% geëxtraheerd vanillemerg in zit. Ik zou hier toch graag wat duidelijkheid over willen. Waar komt vanillesmaak vandaan? Wat maakt vanille vanille?