Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Verzekeringen. Vragen over bankieren, belastingen, beleggen, cryptocurrency, lenen, sparen, sparen en uitkeringen en toeslagen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Zijn de 3 uren dietiste die je via de basis verzekering vergoed krijgt behandel uren?

Via Z&Z krijg je in de basis zorgverzekering 3 uren per jaar voor de dietiste.
Een afspraak duurt 15 minuten en dat rekenen ze ook per keer.
Nu ben ik terug gaan kijken omdat een poos terug bleek dat mijn “tijd op” is. Maar ik ben zeker geen 12 keer geweest. Je krijgt altijd de uitslag van de metingen via de mail.
Als ik goed tel ben ik maar 5 a 6x geweest. De 1e keer zou een half uur geweest KUNNEN zijn ivm eerste keer en kennismaken/vragen.
Nu heb ik contact met hen gehad en volgens hen zijn de rest van de “kwartiertjes” opgegaan aan administratie, verlenging/verwijzing van drinkvoeding bij Sorgente etc.
(Ik heb wel voor een jaar nog vergoeding van Sorgente drinkvoeding)

Bij bv de mondhygieniste, fysio etc gaan die uren echt helemaal op aan mijn afspraken. Mondhygieniste is bv 1 uur per jaar (4x een kwartier of 2x half uur). En die gehele tijd word ook daadwerkelijk aan mijn behandeling besteed. Nog nooit mee gemaakt dat de admin tijd, verwijzingen et van mijn behandell tijd af gaan.

Klopt dit wel wat de dietiste doet?

een jaar geleden
1.2K
1

Waarom betalen we premie én eigen risico?

We betalen elke maand zorgpremie. Als ik het goed begrepen heb, hebben we daarnaast een verplicht eigen risico van minimaal 385,-. Dat betekent dat we alles onder dat bedrag zelf moeten betalen en dat de rest vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Maar waarom betalen we dit als we ook al premie betalen? Die premie zou toch de hele verzekering moeten dekken? Een telefoonverzekering of autoverzekering werkt ook niet met dit systeem, toch?

Als iemand mij het in jip-en-janneke-taal kan uitleggen, graag!

Verwijderde gebruiker
2 jaar geleden
2.1K
1

Wie mag een evr-registratie afkomstig van verzekeraars inzien?

Stel je voor: je wordt beschuldigd van verzekeringsfraude, en de verzekeraar plaatst je in het EVR (extern verwijzings register). Hierdoor kom je op de zwarte lijst te staan, en betaal je voortaan torenhoge verzekeringspremies, vanwege het grote risico in verband met de EVR-registratie.

Mijn vraag is: kunnen ook banken en kredietverstrekkers deze registratie inzien? Of blijft de registratie dan beperkt tot verzekeraars? Als een bank de registratie afkomstig van een verzekeraar kan inzien, dan kun je een bankrekening of hypotheek wel vergeten.

2 jaar geleden
1.4K
1

Hoe lang blijft een "bestaande aandoening" meetellen als je een verzekering wil afsluiten?

Ik zou graag naar het buitenland willen verhuizen, binnen de EU (Portugal of Spanje). Ik kan als gepensioneerde mijn ziekteverzekering én hospitalisatieverzekering houden, maar de hospitalisatie telt niet bij ziekenhuisopname in het buitenland (de ziekteverzekering wel).
Nu heb ik zo eens gekeken naar private verzekeringen die internationaal verzekeren, maar daar sluit men "bestaande aandoeningen" uit. Maar wat is een "bestaande aandoening"? Dus hoe lang geldt een aandoening als "bestaand", bv is een zware of chronische ziekte als men al 3 jaar geen symptomen en geen behandeling meer heeft, nog "bestaand"?

2 jaar geleden
1.5K
1