Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zie je geen zeppelins meer in de lucht?

En dan bedoel ik niet omdat ze niet efficient zijn, hindenburg ongeluk, onhandig, langzaam, etc. maar omdat ik vroeger toen ik buiten speelde wel eens een zeppelin zag (in mijn herinnering soms blauw met gele letters) maar de afgelopen 10(?) jaar heb ik dat helemaal niet meer gezien, niet één. Hoe komt dit? En weet iemand misschien waar die zeppelin van was?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (3)

Ze zijn er nog wel maar dan moet je naar Zuid Duitsland, Friedrichshafen.
Ook nog vele zeppelins musea zijn daar te vinden.
Je kunt daar zelf een rondvlucht maken, een zelfgemaakte foto plaatsen lukt hier nu niet maar bij deze een filmpje van die zeppelin, overigens niet door mij gemaakt.
https://www.youtube.com/watch?v=4TcHeh3do2w
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
Dat was waarschijnlijk een luchtballon in de vorm van een zeppelin.
Ze zijn gewoon te gevaarlijk om te gebruiken
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
Vanwege de grote kwetsbaarheid zijn er tegenwoordig niet of nauwelijks zeppelins.
Een zeppelin (luchtschip) is in feite een bestuurbare luchtballon. Met zeppelins zijn in de periode tot 1937 vele ongelukken gebeurd, met name doordat de grote gevaarten bij sterke wind op en bij de grond onhandelbaar waren. En ook omdat het vaak voor de vulling gebruikte waterstofgas zeer brandbaar was.
Daarom werd in 1937 (na het neerstorten van de Hindenburg) besloten dat het brandbare waterstofgas werd vervangen door het onbrandbare helium. Helium kon alleen in grote hoeveelheden worden geleverd door de VS. Duitsland zou de belangrijkste afnemer zijn en de VS waren niet overtuigd van uitsluitend vredelievende toepassingen. Dat betekende het einde van de zeppelins.
Mini-zeppelins (blimp genoemd), gevuld met helium, worden na de Tweede Wereldoorlog gebruikt voor het maken van rondvluchten en voor luchtreclame.
Bron: Winkler Prins encyclopedie
3 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing