Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (4)

Tussen het moment dat hij hem vastpakt en hem weer weggooit mag maximaal 6 seconden zitten. Hij mag dan wel stuiteren tussendoor.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dat bepaald de scheidsrechter. Als hij vind dat de keeper de bal te lang vast houdt, dan fluit de scheidsrechter daarvoor.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dit mag niet langer dan 5 seconden...
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De exacte regel is om max. 6 seconden de bal vast te houden. Maar dat moet je met een korreltje zout nemen, het gaat er meer om in welke fase van de wedstrijd het is en of de keeper het meerdere keren doet. Als er voor de scheids voldoende aanleiding is fluit hij dan.

Maar als er een 3-0 achterstand is voor een ploeg en de keeper doet er wat lang over, wellicht om de schade beperkt te houden, krijgt de keeper echt niet direct na 6 seconden een vrije trap tegen. Anders is dat natuurlijk als het 0-0 is diep in blessuretijd en een keeper rekt - wellicht voor de zoveelste keer - tijd.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing