Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zijn online tarotkaartleggingen betrouwbaar?

Ik heb op 3 verschillende website tarotkaarten gelegd. Op de eerste was de uitleg van de kaarten zó bijzonder, dat het heel erg leek op 'te mooi om waar te zijn'. De tweede gaf een vergelijkbare uitkomst, sommige kaarten waren zelfs dezelfde als op de eerste. Op de derde zag ik wederom enkele kaarten terug uit de eerste twee leggingen, en hier had ik echt het gevoel dat ik in de maling werd genomen want a-l-l-e-s wat ik te lezen kreeg, is ECHT te mooi om waar te zijn. Tenminste, dat denk ik. Ik heb helemaal geen ervaring met tarotkaarten. Ik hoop dus dat iemand mij kan vertellen hoe betrouwbaar het is als je online tarotkaarten 'laat leggen'. Alvast hartelijk bedankt!

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Net zo betrouwbaar als normaal kaartenleggen. Die beweringen blijven expres vaag en herkenbaar voor iedereen. Kijk ook maar naar horoscopen.
Het zijn altijd van die dingen als 'je komt zelfverzekerd over, maar eigenlijk ben je onzeker' 'in je nabije toekomst heb je geldproblemen'.

Iemand met een grote fantasie bedenkt die dingen gewoon, het is toeval dat jij je aangesproken voelt, omdat ze er herkenbare dingen in stoppen die iedereen wel eens meemaakt.

Toegevoegd na 6 minuten:
Ik heb even zelf zo'n site opgezocht.

'Luister naar adviezen en ideeën van anderen. Je hoeft niet alles in je eentje te bedenken. Maak zoveel mogelijk gebruik van de kennis en kunde van anderen en ga er vervolgens mee aan de slag' - dit is een algemeen advies, altijd handig.

'Je hebt in je hoofd al een tijdje met een aantal ideeën gespeeld. Nu acht je de tijd geschikt om daar met anderen over te praten. Je treedt naar buiten met gedurfde plannen, je geeft je bloot met wat voor jou belangrijk is. Dit doe je op een enthousiaste en positieve manier.' - ook erg algemeen, iedereen heeft wel eens een idee die ze zouden willen uitvoeren.

"Je wordt je ervan bewust dat je eigenlijk heel wat te bieden hebt. Je bent niet zomaar iemand, maar iemand die warm hartelijk is, die snel geliefd is, die midden in het leven staat. Je bent een stralende persoonlijkheid en daar kom je zo langzaamaan achter. Het geeft een heerlijk gevoel om te ontdekken wat je allemaal in huis hebt. Je geniet van het leven." - positieve boodschap, maar niet veel bijzonders.


Ik ga de rest niet allemaal posten, dat past hier niet, maar elke kaart die speciaal voor mij getrokken zou zijn, bevat slechts vaag en algemeen advies, of eerder een tekst die op een motivatie tegeltje zou passen. Niks bijzonders dus.
9 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Online kaartleggingen zijn totaal onbetrouwbaar. Ga maar na: "aan de andere kant" zit een computerprogramma, en dat computerprogramma heeft geen flauw benul welke persoon er op dat moment van dat programma gebruikmaakt.

Een echte kaartlegging heeft dat nadeel niet. Daar zit je tegenover een echt persoon. Die persoon kan jou zien, heeft waarschijnlijk vooraf een gesprekje met jou waaruit hij/zij alvast wat belangrijke informatie kan halen. Ook tijdens de kaartlegging is er persoonlijk contact, zodat hij/zij heel veel signalen kan oppikken die jij (meestal onbewust) afgeeft. De resultaten van de kaartlegging worden op die manier goed afgestemd op jouw situatie en op jouw (onbewuste) wensen, zodat het net lijkt of het de kaarten zijn die een antwoord geven.

Een online kaartlegging door een computerprogramma kan geen gebruik maken van deze essentiële informatiebronnen. Daardoor kan het nooit betrouwbaar zijn. Hooguit kan het gebruik maken van het Forer-effect (of Barnum-effect) om een indruk van betrouwbaarheid te geven, maar dat is natuurlijk iets heel anders.
 

Toegevoegd na 2 minuten:
 
Er is een tussenvorm waarbij het online kaartenlegger niet door een computerprogramma wordt gedaan, maar door een echte kaartenlegger.

In dat geval zal ook de betrouwbaarheid ergens tussenin liggen. De betrouwbaarheid zal hoger zijn dan de betrouwbaarheid van een computerprogramma (die is nul), maar lager dan de betrouwbaarheid van een kaartenlegger die tegenover jou zit.

Dat laatste komt doordat een persoon "aan de andere kant van een computer" jou weliswaar enkele vragen kan stellen en daar enige basale informatie uit kan halen, maar dat die informatie vele malen minder zal zijn dan de informatie die jij onbewust afgeeft door lichaamshouding, snelheid van spreken, toonhoogte, mogelijke aarzelingen, enzovoort.
 

Toegevoegd na 4 minuten:
 
De volgorde is dus:

1. Live kaartenleggen
Enigzins betrouwbaar. Dat heeft echter *niets* met de kaarten te maken maar alles met de vaardigheid van de kaartenlegger om de signalen te interpreteren die jij zelf afgeeft.

2. Kaartenleggen door een echt persoon met wie je via een computer contact hebt.
Zie hierboven, maar de betrouwbaarheid is echt stukken lager.

3. Kaartenleggen door een computerprogramma.
Totaal onbetrouwbaar - hooguit een schijn van betrouwbaarheid via het Barnum-effect.
 
Cryofiel
9 jaar geleden
Mensen die met de Tarot werken gaan er vanuit dat de kaart die een cliënt trekt , op dat moment resoneert met de energie van de cliënt.

In wezen gaat het niet om het verschil van betrouwbaarheid van een online legging of iemand die het voor je legt. Het is meer een verschil in diepgang.

Het gaat er om welke methode jij kiest.

Wanneer je gewoon eens wilt kennismaken met de Tarot is een onlinelegging leuk, je kan zien wat de kaarten globaal betekenen en er van 'proeven'.

Wanneer je een diepgaandere legging wilt, kan je bij een Tarottist, die als betrouwbaar te boek staat, een afspraak maken. Dan wordt de duiding van de kaarten op jouw persoonlijke thema/vraag gericht.

Dat laatste is het belangrijkste: de vraagstelling.
Wanneer je een vage vraag stelt krijg je een vaag antwoord.
Een heldere vraag zorgt voor een helder antwoord.
Het is dus van belang dat degene die de legging begeleidt, met je meekijkt naar de voor jouw gevoel juiste en heldere formulering.

Je kan ook diverse cursussen/opleidingen volgen wanneer het je echt interesseert.

Dus een online Tarotlegging is op zich niet minder betrouwbaar,
maar vooral oppervlakkiger, en daardoor minder rakend.
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing