Is strikte zondagsheiliging een typisch Nederlands verschijnsel?
Verkiezingen worden, anders dan in vrijwel geheel Europa, in Nederland nooit op zondag gehouden. Dit omdat op die dag een deel van de kiesgerechtigden om principiële redenen niet zou kunnen gaan stemmen. Zonder hierover een oordeel uit te spreken vraag ik mij af of deze opvatting ook voorkomt in landen waar wel op zondag gestemd wordt. Blijven daar orthodoxe christenen weg van de verkiezingen omdat ze op zondag zijn, of zijn Nederlanders hierin uniek?
een timmerman zal zijn vak ook niet op straat of in de winkel geleerd hebben , daar moet je onderwijs voor ontvangen op een school , nu zo is het ook met het geloof , het onderwijs van het geloof is in de kerk te verkrijgen . Dat de zondag als rustdag wordt gezien en niet de zaterdag (de sabbat) komt voort uit het feit dat Jezus Christus op vrijdag is gestorven en begraven en de derde dag weer is opgestaan uit de doden en dat is dus de zondag geweest dat Hij is opgestaan en vandaar dat een christen de zondag als rustdag houd , een Jood gelooft niet dat Jezus is opgestaan dus die leeft nog in de verwachting dat Hij eenmaal zal komen en vandaar dat zij dus de zaterdag nog steeds als sabbat houdenen en jood doet dus niets op de sabbat , houd vaak zelfs zijn winkeldeur gewoon op slot Dat Nederland eens een heel christelijk land was is nog altijd heel merkbaar , dat poets je echt niet meer uit ,
http://www.eo.nl/ditisdedag/radio/item/waarom-stemmen-wij-niet-op-zondag/
Opvallend dat je schrijft: "en één dag rust te nemen". In de bijbel staat dat je de zevende dag moet rusten. Het is misschien een mooie gedachte dat je de opstandingsdag van Jeshua elke week wilt gedenken, maar dat ontslaat je niet van de plicht de Shabat te houden.
Overigens, de Bijbel zegt niet dat Jeshua op zondag is opgestaan, maar dat de vrouwen op zondag ontdekten dat Hij was opgestaan. Misschien iets om over na te denken?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.