Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom is er beenham en schouderkarbonade, maar noemen we achterham niet gewoon bilham?

None

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Overig

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Antwoorden (5)

heeft te maken met bil, van dieren zien die er nooit zo lekker uit als ze buiten lopen de associatie hiermee maakt verkoop moeilijk. Net zoals kopvlees tongenworst bloedworst
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dat verkoopt w.s minder. Het klinkt ook minder smakelijk
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dat heet zo, omdat die ham van het vlees van de 'achterhand' van het dier wordt gemaakt. Dus, niet alleen van de bil. Ook bv van 'de heupen' van het dier. Vandaar de naam achterham. Bij de meeste dieren komt van de achterhand het beste stukje vlees.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Eigenlijk is dat hetzelfde. Of noem jij je eigen billen nooit je achterwerk of achterste? Het klinkt gewoon aangenamer en hygiënischer.
(Lees meer...)
Amadea
14 jaar geleden
De formele naam is: ham.
Ham komt dus per definitie van de achterhand van het varken. De toevoeging "achter" is dus eigenlijk niet nodig maar wordt vaak gebruikt om het verschil met de (inferieure) schouderham duidelijk te maken. Schouderham is dus eigenlijk geen ham...
(Lees meer...)
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Bekijk alle vragen in deze categorieën: