Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is een vraag over politiek of religie te stellen zonder dat er mensen die zich direct aangevallen voelen.

Mag je vragen stellen over een religie?
Mag je vragen stellen over de politiek?
Of is dat "not done" ?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Overig
583
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
wees heel zorgvuldig met het opstellen v/d vraag , veel vragen over die onderwerpen worden verwijderd omdat ze alleen maar discussie uitlokken en daar is deze site niet voor (volgens de moderators)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
maar krijg je per definitie geen discussie over dit soort onderwerpen ? En is dat erg als het in de reacties gedaan wordt.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ja hoor, GV staat vol met vragen over politiek en religie. Zolang je je maar aan de richtlijnen houdt. Dat betekent:

- Geen discussievragen, GV is geen chatbox.
- Geen retorische vragen of betogen die worden vermomd als vraag.
- Geen vragen die een (onjuiste) veronderstelling bevatten.

Ik neem aan dat je deze vraag stelt naar aanleiding van je verwijderde vraag over wat mensen zullen denken van de standpunten van Wilders als er een aanslag door de Taliban in Nederland zou zijn; ik heb je in reactie op die vraag al gezegd waarom ik het idee had dat die op het randje was. Dat was niet omdat het een vraag over religie/politiek was.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (5)

Ja hoor. Dat kan prima.

bv:
Wat is het verschil tussen christendom en de islam
op welke punte verschilt Wilders' van Janmaats' politieke visie
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
* slijpt de messen * Kom maar op!
Maar, zonder gekheid, het valt mij juist op dat er op deze site zoveel vragen over godsdienst worden gesteld. Soms ook heel basale vragen. Ik ben zelf christen, en ik word echt wel aan het nadenken gezet af en toe. Ik heb me nog vrijwel nooit aangevallen gevoeld.
Het is ook wel de toon die de muziek maakt. Of je nu zegt: geloof je nu echt in die apekool, of dat je zegt: leg eens uit hoe jij dat ziet.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het is maar net hoe je de vraag stelt al zullen er vast mensen zijn die het niet fijn vinden en zich persoonlijk aangesproken voelen. ( heb ik soms ook wel eens hoor!)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Tuurlijk mag je vragen stellen over religie etc. Sommige mensen voelen zich inderdaad snel aangevallen als je over hun geloof of politieke voorkeur begint maar dat is gewoon een kwestie van een goed moment zoeken voor je vraag... Dus niet na een ruzie maar rustig aan de tafel met een kopje thee ;)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Christenen (en natuurlijk ook andere gelovigen) vinden het juist leuk, als er vragen over religie worden gesteld.
Want blijkbaar is hun overtuiging ook actueel.
Gelovigen die zich snel aangevallen voelen, stralen meestal een zekerheid uit, terwijl ze innerlijk erg onzeker zijn. Want als je echt zo zeker bent, kun je best tegen kritiek, of kritische vragen.

Hetzelfde geldt voor politiek, en andere maatschappelijke overtuigingen. Zo zullen b.v. mensen die zó vreselijk en fanatiek tegen kernenergie zijn, zich snel aangevallen voelen, als iemand durft te beweren dat kernenergie ook zijn voordelen heeft. Want dat tast hun zekerheid aan, en dat willen mensen meestal niet, als ze zo overtuigd zijn van hun gelijk.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding