Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Dan heb je het over kleine machines die (kleiner dan 1/10e milimeter), die onder andere zodanig geprogrammeerd zijn dat ze kopietjes van zichzelf kunnen maken uit in de omgeving beschikbare grondstoffen.

Op carbon (koolstof) basis, omdat dit scheikundig gezien het interessantste is om mee te bouwen, vanwege de vele mogelijke samenstellingen en verbindingen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Apparaten op nanoschaal bestaan al jaren. Net als dat al jaren de meeste machines gebouwd worden door andere machines. Gezien de technologische ontwikkelingen, is redelijkerwijs te voorspellen dat zelfreplicerende machines op die schaal deze, of anders volgende eeuw, met nagenoeg de eigenschappen die ik in mijn andere vraag poneerde, bestaan. De toekomst is nu. Technologie gaat al veel verder dan de meeste mensen beseffen.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Is een 1/10 milimeter niet heel erg groot voor een nanomachine? 1/10 milimeter =100.000 nanometer....
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Klopt - zou tot 100 nanometer moeten zijn. Slordig van me, inderdaad.

Andere antwoorden (1)

Dat zijn hele kleine koolstof ketentjes in een bepaalde vorm (zie buckminster fullereen) die zichzelf kunnen namaken, precies zoals ze zelf zijn... Die kunnen arbeid verrichten, zols zich verplaatsen en meer processen, zoals bij sommige, zich zelf namaken...

Het is op mijn janboerenfluitjesmanier uitgelegd...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding