Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

rond de 36 graden begint het te smelten
anders zou het niet smelten in je mond
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Rondom 25 graden maar ligt aan de samenstelling, kan wat verschil inzitten
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het ligt er aan met welk doel je het wil smelten: als het is om te tempereren dan houd je voor witte chocolade 28 graden aan, voor melkchocolade 30 graden en voor puur 32 graden aan. Het is wel belangrijk om de chocolade direct te verwerken op die temperatuur, dan gaat het mooi glanzen en kraakt het mooi bij het opeten of breken.

Dit heeft te maken met de structuur van de chocolade, je moet het zien als allemaal legoblokjes die alleen met de juiste temperatuur goed in elkaar passen. Pas als alles goed past zal de chocolade mooi breken (knakken) ...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Bekijk alle vragen in deze categorieën: