Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom moet je een ei laten schrikken in koud water nadat je het hebt gekookt?

None

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Overig
1.3K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Een ei laat je schrikken om deze gemakkelijk te pellen. Er zijn er ook bij die zeggen dat het voorkomt dat een zacht gekookt ei dan niet stolt, en een hardgekookt ei word niet blauw. wat eigenlijk ook een beetje klopt daar door het afkoelen het ei niet na gaart.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Dan laat de schil snel los als je hem wilt pellen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Door de warmte zetten de vliezen uit. Door in zo koud mogelijk water te dompelen krimpt de celstructuur van het binnenvlies. De kalkschaal houdt het buitenste vlies vast. Hierdoor komen ze los van elkaar. Zo ontstaat er een, weliswaar heel dunne, ruimte die er voor zorgt dat het ei makkelijk pelt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding