Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (5)

Natuurlijk kan dat! Volgens de kenners combineert wit beter met vis en rood beter met rood vlees en de meeste mensen vinden dat overigens ook maar wie weet zie jij dat anders. Enne .. wat let je.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
waarom niet...als jij dat lekker vindt...
laat je vooral niet tegen houden omdat iets zou moeten of niet zou kunnen...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Natuurlijk kan dat. Het is echt niet zo dat rode wijn bij rood vlees hoort en witte bij vis.

Bij vis passen wel wijnen die wat droog zijn. Sommige vette vissen zoals zalm smaken helemaal niet goed bij de wat zuurdere witte wijnen. Wijnen van de Chenin Blanc druif (veel Zuid Afrikaanse) kunnen wel heel goed.

Bij zalm passen wijnen van de Cabernet Franc (uit de Loire).

Het maakt vooral uit wat voor type wijn het is, de smaak en het type druif (maar dat is aan de eerste twee eigenschappen gerelateerd).

Toegevoegd op 27-05-2009 22:09:00
nb. Ik bedoelde de rode wijn van de Cabernet Franc druif.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Dat kan. Onlangs in een restaurant met een sommelier gegeten. Ik had vis, mijn partner vlees. Dus kwam er een rode wijn op tafel, met niet zoveel tanine. Dan kan het heel goed met vis.
Ook kan een wat heftiger witte wijn smaken bij rood vlees.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Tonijn is goed te rijmen met rode wijn (dubbel op).
Maar zeker ook andere vissen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding