Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

De oorzaak van harde buiken bij de vrouw tijdens de zwangerschap zit hem in de baarmoeder. Deze trekt namelijk samen bij drukte of stress. Dit komt doordat de baarmoeder met banden vast zit aan het bekkenbot. Bij drukte of stress komt er extra druk op deze banden te staan met gevolg dat de baarmoeder hard wordt.

Dit is in principe vrij normaal en komt veel voor. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken als dit enkele keren op een dag voor komt. Als het bij u wel zeer vaak voor komt, ik bedoel vaker in een uur dan geeft uw lichaam u het signaal het wat rustiger aan te doen. In dat geval kunt u het beste naar uw lichaam luisteren en rust nemen.

Naast deze oorzaak die stress gerelateerd is kan harde buiken ook een andere rede hebben. Het is namelijk zo dat de baarmoeder al vast begint met oefenen voor de bevalling. Dit gebeurd vaak aan het einde van de zwangerschap en hierbij rekt de baarmoeder zich no nu en dan op.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Harde buiken kunnen al vroeg in de zwangerschap ontstaan. Het zijn oefenweeën, die de baarmoeder helpen zich voor te bereiden op de bevalling. Een harde buik is onschadelijk voor de moeder en de baby.
Ze ontstaan doordat de baarmoeder wordt geprikkeld. Bijvoorbeeld omdat de aanstaande moeder het druk heeft gehad. De baarmoeder zit met banden aan het bekken vast. Als de zwangere zich druk maakt dan komt er veel spanning op de banden te staan (bandenpijn). De spieren van de baarmoeder trekken zich dan korte tijd samen, alsof je kramp hebt. Dit doet geen pijn, maar het voelt ook niet prettig. Harde buiken komen ook voor bij bukken, plotseling opstaan, een volle blaas of een orgasme, als het kindje zich omdraait of als het een groeispurt heeft.
Amadea
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing