Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

er is een verschil tussen het eten van rauw vleesrundvlees, kip, vis en varkensvlees
dit is het gevolg van verschillende bacterien
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden

Andere antwoorden (3)

rauw vlees is slecht voor alle kinderen van 0 tot +100 jaar...

rauw vlees kan ziektekiemen en andere vervelende stoffen bevatten waar je niet op zit te wachten...
Kleine kindjes met hun kleine lijfje zijn daar nog veel kwetsbaarder voor dan grote kinderen en volwassenen...

Toegevoegd na 5 minuten:
Recent onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu wijst uit dat in rauwe vleesproducten zoals filet americain en carpaccio de bacteriën salmonella en E-coli voor kunnen komen. Deze veroorzaken buikgriep. Ook bestaat het gevaar op een besmetting met toxoplasmose, een parasiet die bij het ongeboren kind ernstige aangeboren afwijkingen of sterfte kan veroorzaken.


Maatregelen
Om deze ziekten te voorkomen, worden nieuwe maatregelen genomen bij procedures op de boerderij, bij de slacht en de productverwerking. Absolute voedselveiligheid valt echter niet te garanderen. Het advies aan vrouwen in de periode van conceptie en zwangerschap luidt dan ook om geen rauw vlees te eten. In voldoende verhit vlees overleven deze organismen en bacteriesoorten niet.

als ze zo voorzichtig zijn met zwangeren, duidt dat er op dat je er niet lichtzinnig mee om moet springen...
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Ja dat lijkt me wel.
Daar worden ze ziek van.
Er zitten bacterien in die nog niet dood zijn.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Ja, de darmen van deze leeftijd groep hebben nog niet zoveel weerstand dan van de grote mensen. Dus een infectie zal eerder en harder toeslaan. Geen aanrader dus.!
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing