Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zware vermoeidheid en vaak ziek, goede bloeduitslag. Iemand enig idee wat het kan zijn?

Hoi,
Ik ben in de herfstvakantie flink ziek geweest. Overgeven en daarna zware vermoeidheid. Die vermoeidheid bleef maar, en ik werd tussendoor ook steeds erger verkouden. Ik ging naar de dokter en moest bloed laten testen, voor pfeiffer. Een dag later kreeg ik de uitslag. Geen pfeiffer. Een week later werd ik weer erg ziek. Misselijkheid en heel erg moe. Ik ging nog een keer naar de huisarts. Hij zegt dat het psychisch is en dat het waarschijnlijk aan school ligt. Ik zit nu in de 2e en haal erg goede cijfers. Ik hoef niet heel erg veel mijn best te doen dus ik denk niet dat dat het is.

Mijn moeder wilde naar een andere arts gaan, en kijken wat die zei. Hij wilde de bloeduitslag en die heeft hij dus gekregen. Hij zei dat er iets van een virus op te zien was en mijn suiker laag was ( ik was niet nuchter )

Ik ben nu ondertussen twee weken ziek thuis geweest door misselijkheid. Nu ben ik minder misselijk en ga ik sinds maandag halve dagen naar school. Nu ben ik vandaag zo vermoeid dat ik weer niet naar school kan.

Ik heb op dit moment last van vermoeidheid en duizeligheid.

Ik heb 1x bloed laten testen, waar niks uit kwam. 1x een hartfilmpje laten maken wat goed was. En mijn ontlasting wordt op dit moment onderzocht.

Heeft iemand toch enig idee wat het kan zijn?

Toegevoegd na 42 minuten:
De kinderarts zei dat mijn gewicht onder het gemiddelde zat. Het is niet zo dat ik dun ben ofzo, maar ik ben normaal. Ik ben 163 en weeg 45 kg. Wat ik ongeveer eet staat bij de reacties.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Kinderen
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Vervelend genoeg wordt er bij oververmoeide pubers - en dat zijn er nogal wat - maar heel zelden echt iets gevonden. (Pfeiffer, bloedarmoede of een if ander slepend virus).
Vaker echter blijkt er sprake te zijn van allerlei 'alledaagse' oorzaken die erg voor de hand liggen maar niet zo makkelijk te vermijden zijn.

Belangrijke oorzaken zijn het werken met beeldschermen, vooral de laatste uren voor het naar bed gaan waardoor je natuurlijke ritme verstoord wordt (oplossing : 2 uur voor het naar bed gaan geen teevee, computer of telefoon meer) en gebrek aan ontspanning-door-inspanning ; lichamelijk niet moe genoeg zijn (oplossing : meer bewegen / sporten). Uiteraard naast wel heel voor de hand liggende oplossingen als een gezond voedingspatroon, op tijd naar bed gaan en door de week en in het weekend een zelfde vast ritme aanhouden. (En niet tot 3 uur 's middags uitslapen, zodat je eigenlijk voortdurend een jetlag hebt).

Uiteraard heeft een dergelijk verstoord slaapritme ook invloed op je weerstand, waardoor verkoudheden en 'griepjes' voortdurend op de loer liggen. En er spelen vaak ook psychische factoren een rol, zoals je niet lekker in je vel voelen zitten, het niet naar je zin hebben op school, een te zware opleiding, persoonlijke problemen en dergelijke.

De misselijkheid is echter een symptoom an sich, net als de duizeligheid. Daarom is het te kort door de bocht om het met bovenstaande af te doen, en zal de arts toch even verder moeten puzzelen. Voor ons hier is het uiteraard onmogelijk een diagnose te stellen. Wel kun je proberen zo regelmatig en gezond mogelijk te leven ; dat kost niks, kan geen enkel kwaad, en kan eventueel duidelijker maken waar de oorzaak - als het niet over gaat - gezocht moet worden en een hoop bijzaken uitsluiten.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Als je erg goede cijfers haalt kan het zijn dat je last hebt van de druk om altijd goede cijfers te 'moeten' halen. Deze druk kan maagpijn geven en grote vermoeidheid. Maar er kunnen nog veel meer oorzaken voor zijn. Een vriendin van mij liep bijvoorbeeld in haar jeugd met een groot geheim rond, dit veroorzaakte bij haar een zeer grote vermoeidheid, die uiteindelijk ook verbonden bleek te zijn met een allergie voor noten. Dat klinkt misschien raar, maar lichaam en geest zijn wel degelijk met elkaar verbonden. Je zit in je pubertijd en dan moet je je eigen identiteit zien te vinden, en dat gaat vaak samen met conflicten met je ouders. Probeer eerlijk naar jezelf te kijken en als je er niet uitkomt zou je met een vriendin of een vertrouwenspersoon kunnen praten. Een dagboek is ook een goed idee. Wanneer voel je je moe? 'S ochtends, 's avonds, of als je een bepaalde les hebt gehad? Als het je nu lukt om hier naar te kijken en de oorzaak te vinden heb je daar ook veel aan in je latere leven.
Maagpijn is verbonden met je maagchakra op energetisch niveau. Dit chakra is belangrijk bij je eigen wil. Je zit in een overgang van kind naar volwassene. Wordt je eigen wil nog onderdrukt door je ouders, of door het idee dat je je ouders moet gehoorzamen? Je lichaam kan op deze manier laten weten dat het tijd is om je eigen wil te volgen.
Ik wens je heel veel sterkte en energie om je eigen weg te volgen.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing