Is het mogelijk CO2 te dumpen in het heelal?
Kan je CO2 opslaan in bijvoorbeeld grote containers of drukflessen, die d.m.v. een raket de ruimte in sturen en de CO2 laten ontsnappen het heelal in?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen over Natuur. Specifieke vragen over flora, landbouw en veeteelt, meteorologie en milieu vind je in één van de subcategorieën.
Kan je CO2 opslaan in bijvoorbeeld grote containers of drukflessen, die d.m.v. een raket de ruimte in sturen en de CO2 laten ontsnappen het heelal in?
Om mijn tuin wat onderhoudsvrijer te maken heb ik over de borders Franse boomschors gelegd. De opkomst van onkruid is aanzienlijk verminderd en de vaste planten groeien dwars door de boomschors heen. Dus dat deel is gelukt. Ik gaf de vaste planten altijd extra voeding met gedroogde koemestkorrels, maar deze blijven op de boomschors liggen en ik vraag mij af, zeker als het langere tijd droog weer blijft, of die voeding wel bij de planten terecht komt. Of zou het beter zijn op de borders in het vervolg te voorzien van vloeibare plantenvoeding? Daarvan zal een gedeelte in de boomschors trekken, waardoor de boomschors geconcentreerde voedingstoffen opbouwd die met regen waarschijnlijk oplost en zo in sterke vorm bij de planten terecht komt. Wie heeft hier ervaring mee en/of kan mij van advies dienen? Alvast hartelijk dank voor uw reactie.
In mijn tuin staat een magnolia te dicht bij het huis. hij infiltreert de (oude) muur en drukt de tuinmuur omver door zijn wortels.
ik heb de struik (stamdoorsnee 20 cm) 2 jaar geleden 20 cm boven de grond afgezaagd. echter: hij bloeit en groeit weer als een gek. Binnen 2 jaar weer 2 a 3 meter hoog. weliswaar natuurlijk dunner (aan de randen van de stronk zijn de nieuwe takken ontsproten.
(hoe) kan ik het wortelnet laten stoppen met groeien. ik wil eventueel deze takken wel laten staan, maar dan zullen wortels weer groeien? als ik deze takken verwijder, maar de stronk laat zitten, hoe vermijd ik dan dat de wortels (en nieuwe takken) groeien.
Ik weet dat de plicata sneller groeit en uiteindelijk ook groter wordt, kun je ook zien om welke van de twee het gaat?
Ik heb deze cactussen al 3 jaar. Ik ben er achter gekomen dat je cactussen eigenlijk een winterstop moet geven dus dat heb ik dit jaar voor de eerste keer gedaan. In maart ben ik begonnen met water te geven. Nu merk ik op dat mijn cactussen onderaan geel verkleuren er wat verschrompeld uit komen te zien. Ik heb de cactussen uit de pot gehaald en vond dat de aarde en wortels ontzettend droog waren. Ik ben vandaag ook achter potgrond geweest en heb ze dus nieuwe grond gegeven. Maar wat zou de oorzaak kunnen zijn van die gele verkleuring aangezien de wortels niet rot zijn?