Koper en ijzer kan je vaak ergens verkopen, kan dit ook met blik?
Ik bedenk me net hoe veel blikjes frisdrank en blikjes van groenten ik jaarlijks wel verbruik. En ik vroeg me af of daar nog wat te halen viel ;-)
Geld is immers geld.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Milieu. Vragen over flora, landbouw en veeteelt en meteorologie vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Ik bedenk me net hoe veel blikjes frisdrank en blikjes van groenten ik jaarlijks wel verbruik. En ik vroeg me af of daar nog wat te halen viel ;-)
Geld is immers geld.
Ik word vaak geconfronteerd met tijdschriften verpakt in cellofaan. De VPRO beweerd dat hun cellofaan biologisch afbreekbaar is. Hoe kan ik dat (ook voor andere tijdschriften/krantjes) vaststellen?
Toegevoegd na 1 dag:
Indien cellofaan echt uit cellulose vervaardigd is, mag het dan ook in de "oud papier bak"
Mijn zus vond het interessant om te googlen op asbest. Daaruit is gebleken dat in veel ovens asbest in verwerkt zit. Toevallig hebben we net pizza's gehaald en vroeg me eigenlijk (in paniek) af of er ook asbest in pizza-ovens verwerkt is. Mijn eetlust is in ieder geval weg. Want in 2014 was er ook asbest geconstateerd in de ovens van AH en Jumbo. Vandaar mijn paniek, wie kan ons met deze vraag helpen?
Ik woon in een grote stad en overweeg om een aantal keer per week zwerfvuil te gaan verzamelen bij mij in de buurt. Ik zou dit willen doen voor een beter milieu.
Maar ik twijfel ook of dit wel (genoeg) zin heeft voor het milieu, omdat het misschien wel zo is dat het zwerfvuil anders toch wel opgeveegd zou worden van de straten door de gemeentelijke diensten. Of als het vuil in de gracht beland, zou het worden uitgefilterd.
Op een strand of in een natuurgebied is dit natuurlijk anders, omdat de gemeentelijke of landelijke diensten niet overal kunnen komen. Maar heeft zwerfvuil oprapen in een drukke stad ook (genoeg) zin?
Nb: alle kleine beetjes helpen natuurlijk, maar dat bedoel ik niet.
Dit bericht op nu.nl: http://www.nu.nl/wetenschap/4136813/meelwormen-breken-verschillende-soorten-plastic-af.html lijkt veelbelovend.
Verschillende soorten plastic als polyethyleen en polystyreen zijn biologisch afbreekbaar door meelwormen en misschien andere insecten. Nu vraag ik me af hoe veel van ons plastic uit die afbreekbare soorten bestaat?