Waarom staan er vaak oranje vlaggetjes langs de sloten in de polder?
Ik woon in het groene hart en zie regelmatig houten stokjes met een klein oranje vlaggetje in het weiland staan. Meestal aan de oevers van slootjes. Wat markeren die dingen?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Milieu. Vragen over flora, landbouw en veeteelt en meteorologie vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Ik woon in het groene hart en zie regelmatig houten stokjes met een klein oranje vlaggetje in het weiland staan. Meestal aan de oevers van slootjes. Wat markeren die dingen?
Hier hoor je niets over de Russische opstelling inzake klimaatverandering. Ik kan me voorstellen dat ze er vooral voordeel van hebben omdat een groot stuk van Rusland nu erg koud is en de zeeën aan de noordkant ook steeds bevroren zijn. Bovendien schat ik in dat ze als grote gasproducent geen voorstander zijn van restricties op fossiel.
Maar misschien is dit te simpel geredeneerd?
Zoals Tesla (1856-1943) het al had ontdekt, kon elke machine aangedreven worden door free energy in plaats van door olie, kolen, of gas. Waarom rijden onze auto's dan nog steeds op benzine?
De opwekking van duurzame energie is nogal wisselvallig omdat die afhankelijk is van het weer (wind, zonneschijn). De productie zal dus altijd flink afwijken van de actuele vraag.
Daarom is er veel opslagcapaciteit voor energie nodig om in NL/Be écht substantieel over te gaan op gebruik van duurzame energie. Maar hoe kan in een dusdanig grote opslag worden voorzien? Zijn er al projecten / plannen / ideeën voor? Berekeningen?