Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Meteorologie. Vragen over flora, landbouw en veeteelt en milieu vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Gisteravond vlogen de zwaluwen ontzettend laag vandaag is het prachtig "droog" zomerweer .... Hoe kan Dat ???

Gisteravond vlogen de zwaluwen ontzettend laag vandaag is het prachtig "droog" zomerweer. Het spreekwoord zegt: Vliegen de zwaluwen laag Wordt het Slecht/nat weer vandaag, vliegen ze echter hoog dan blijft het waarschijnlijk droog. Mijn conclusie is dat zwaluwen geen spreekwoorden begrijpen...... of kloppen de spreekwoorden niet ? ..... Wie heeft hierop het juiste antwoord ?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
2.1K
1

Wat zijn de gebruikte eenheden bij de zonneradiantiemetingen van KMI?

Op http://www.kmi.be/meteo/view/nl/13981452-NASA+gebruikt+KMI+metingen+van+de+zonne%C3%AFrradiantie.html gebruikt het KMI bepaalde metingen vanuit 6 satellieten die nu gebruikt worden door de NASA door het uitvallen van hun meetapparatuur.

Wat zijn de daar gebruikte eenheden?

Vooral Watt per meter tot de macht -2 intrigeert mij (wellicht instraling per vierkante meter?) en nergens vind ik de eenheid op de Y-as van de eerste grafiek (van 1360 tot 1366, maar wellicht is dit in dezelfde eenheid)?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.2K
1

Hoe kan het dat er in Zuid-Limburg nooit matig tot hevig onweer voorkomt?

Ik volg de situatie al 6 jaar. Het resultaat is misselijkmakend.
Vrijwel elke bui met actief onweer er in of enkele ontladingen die op ramkoers ligt voor ons stukje van de provincie, zwakt vrijwel direct na binnentreden van deze regio geheel af. Verder ontstaat er ook zelden of nooit een bui die direct een rode pit ontwikkeld of een eventuele donderkop met uberhaupt onweer, om maar te zwijgen van een noemenswaardig aantal ontladingen.
Suggestie na amateur onderzoek:
- Het ligt aan een gebrek aan natuurlijke wateren zoals meren, rivieren of bronnen
- Het ligt aan de grondsoort die niet genoeg warmte opneemt of deze sneller loslaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de zanderige grond rondom Noord-Brabant
- Er word niet genoeg onstabiliteit opgewekt door het licht glooiende landschap.
- De buien worden vernietigd doordat er veel 'hagelkannonen' staan. (Deze suggestie wordt door mijzelf het minst serieus genomen, maar komt vaker uit de mond van anderen).

Alvast heel erg bedankt als er een meteoroloog of geinteresseerde mij kan helpen eindelijk een antwoord te vinden op deze vraag, beter gezegd dit mysterie !

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
1.9K
3