Als je in Turkije bent getrouwd hoe gaat de omzetting dan bij registratie in Nederland?
Stel je trouwt in Turkije. Je huwt daar in gemeenschap van goederen dus zonder huwelijkse voorwaarden. Je wilt dat huwelijk laten registreren in Nederland. Nu leidt een huwelijk zonder huwelijkse voorwaarden in Nederland tot een beperkte gemeenschap van goederen (alleen voor zover je voor het huwelijk alles samen had) maar je bent wel in gemeenschap van goederen getrouwd in Turkije. Hoe gaat dan de omzetting?
Even voor de duidelijkheid. Voor mijn specifieke vraag gaat het om twee Nederlanders (waarvan één met Turkse achtergrond) die in Nederland wonen en alleen voor het wettelijk huwelijk even in Turkije trouwen en kort daarna weer terug gaan Nederland. Als zijn hun Turkse huwelijk dan willen registreren in Nederland hoe gaat dat dan? Overigens geen van beide hebben de turkse nationaliteit cq paspoort
Bedoel je dit: Als door het wonen langer dan 6 maanden in Turkije. direct na het sluiten van je huwelijk, en je dus valt onder Turks huwelijksvemogenrecht en je wilt bij aankomst(migratie) in Nederland dat recht om laten zetten naar Nederlands huwelijkvermogensrecht, hoe gaat dat dat dan praktisch in zijn werk? (Hoe wordt achteraf bepaald wat van wie is?) De antwoorden lijken niet in te gaan op die vraag, maar meer op de vraag:
Als je in Turkije getrouwd bent en nu in Nederland bent gaan wonen, welk huwelijksvermogenrecht geldt dan?
--- Of bedoel je: Waar staan die 6 maanden beschreven? In Welke wet?
Goeievraag, ik neem aan dat het een soort standaard is geworden om zo mensen die na trouwen willen verhuizen niet op te zadelen met dat ze al de volgende dag in Nederland gevestigd hadden moeten zijn. Het wordt zelfs opgerekt naar een jaar als je bezig bent met dat proces. Of bedoel je: Waarom is dat relevant voor de vraag?
Omdat er eerst niet stond dat dat niet zo was.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.