Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe kun je een illegaal pompstation aanpakken?

Bij vrienden van mij, die in een flatje wonen, is onder hun woning een pompstation van de stadsverwarming die de hele buurt bedient. De flat is van de woningbouwvereniging en het pompstation is blijkbaar van de gemeente. Er is nooit een vergunning verleend om dit pompstation te plaatsen in deze flat en volgens de richtlijnen mogen dit soort grote installaties ook helemaal niet in een flatje worden ingebouwd. U begrijpt dat de bewoners hier erg veel last van hebben. Maar omdat het hier gaat om een klein flatgebouwtje, hebben er ook maar weinig mensen hier last van. Dus is hier geen sprake van een collectief aanvechten. In de loop der jaren is er al veel uitgezocht en geprobeerd om het pompstation uit de flat te krijgen en in een gangbaar autonoom huisje buiten de flat. Er is een officiële meting geweest die uitwees dat de trillingen ver boven alle gangbare levels liggen. Er is een advocaat van de juridische EHBO mee bezig geweest, maar die kon verder niets doen. Er liggen stapels brieven van gemeente en woningbouw die bezwaar afwijzen of naar elkaar wijzen. De mensen die hier last van hebben, hebben te weinig geld om er een echte rechtsgang van te maken en misschien ook wel te weinig kennis ervan.

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
in: Wetgeving
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Als het werkelijk een illegaal pompstation is, dus zonder vergunningen, dan moet het pompstation stoppen. Stuur dus een brief naar de eigenaren van het gebouw en het pompstation met de eis (geen vraag) om het pompstation onmiddellijk stil te leggen). Stuur een brief naar de gemeente om handhavend op te treden.
tinus1969
7 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Ik zie vele stappen die al gedaan zijn en zonder effect, dus het heeft weinig zin om deze stappen te herhalen. Ik zie gemeente heeft geen vergunning, maar ook bezwaar is afgewezen. Dus er is een beslissing genomen zonder vergunning, maar de bezwaar tegen deze beslissing is afgewezen.

Wat gedaan kan worden is vragen of de gemeente of de woningbouw toch de juiste vergunningen gaat regelen, want bij de vergunning hoort ook wat wel mag en wat niet mag, dus hoeveel geluid mag het pompstation produceren. En hoeveel overlast is acceptabel. En is het een tijdelijke voorziening of een permanente voorziening.

Ook kan de stap naar de politiek en de openbare media gezet worden.
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing