Mijn vader zit in een verzorgingstehuis. Het huis wordt verkocht mag je het geld wat overblijft verdelen onder de kinderen?
Hij heeft een eigen huis. Moeder 3 jaar geleden overleden. Sinds vorig jaar mei in een verzorgingstehuis i.v.m. dementie. Wij zijn gemachtigd om roerende en onroerende goederen te verdelen c.q. te verkopen.
Uw vader is wegens dementie opgenomen in een verzorgingstehuis. Het is niet de vader zelf die onder bewind komt (er is dus geen sprake van curatele met een curator) maar het zijn de goederen van vader die onder bewind komen.
Er wordt dan een bewindvoerder benoemd die uw vader vertegenwoordigd in en buiten rechte.
De bewindvoerder beheert het vermogen van vader. Beheren is eigenlijk het in stand houden van het vermogen.
Dat u nu al gemachtigd bent om de bezittingen van uw vader te verdelen c.q. te verkopen terwijl hij nog in leven is, komt mij bijzonder vreemd voor.
dat kan niet want de vader is opgenomen wegens dementie. Dan kunnen zij niet gemachtigd zijn door de vader of de machtiging is ongeldig.
Wil de bewindvoerder zelf over goederen die onder het bewind vallen beschikken (verkopen of bezwaren), dan moet hij daarvoor toestemming hebben van degene voor wie het bewind is ingesteld. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het sluiten van een lening en het treffen van een schikking over een geldvordering. Wil of kan de betrokkene daarvoor geen toestemming geven, dan kan de bewindvoerder per brief aan de kantonrechter om toestemming vragen. De kantonrechter kan zo ook voor telkens terugkerende lasten (zoals reiskosten) eenmalig toestemming geven. De rechter die het bewind instelt, kan overigens meteen daarvoor een doorlopende machtiging geven aan de bewindvoerder. De rechter kan aan die machtiging voorwaarden verbinden. http://www.goedvertegenwoordigd.nl/maatregelen/bewindvoering/procedures-en-regelgeving-bij-bewindvoering/
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.