Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wie bepaalt hoe lang een herdenking moet duren, ik bedoel dan hoe lang we stil moeten zijn?

bijvoorbeeld met dodeherdenking

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Wetgeving
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Om bij de dodenherdenking te blijven. Deze hele ceremonie is vastgelegd in een protocol, us ook de minuut stite, de opstelling, de volgorde van kranslegging enz. De minister van defensie is belast met ceremonieel binnen het Rijk. De minister van defensie heeft dus ooit bepaald dat die stilte een minuut duurt.

Ik zal er nog een link bij doen waarin je allerlei soorten protocol kunt nalezen. Zo is bij een bezoek van de Koningin vastgelegd wie haar buiten en wie haar binnen verwelkomt
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Bij de eerste dodenherdenking (9 mei 1945) was het het gemeentebestuur van Amsterdam die bedacht dat er 1 minuut stilte gehouden moest worden. Later kwam de organisatie in handen van een comité.
Sinds 1987 is de organisatie in handen van het nationaal comité 4 en 5 mei. In het protocol van deze organisatie is opgenomen dat de stilte twee minuten duurt.
"Tijdens de Nationale Herdenking herdenken wij allen - burgers en militairen - die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Alle herinneringen daaraan komen samen tijdens de Nationale Herdenking. Om acht uur is het overal in Nederland twee minuten stil. Twee minuten, waarin we ons realiseren dat we hier in vrijheid twee minuten stil kunnen en mogen zijn".

Bij andere stiltes, bijv. bij herdenkingstochten tegen zinloos geweld, wordt de lengte van de stilte bedacht en vastgesteld door degenen die dit organiseren.
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing