Hoe klaag ik mijn vader aan?
Ik ben ondertussen bijna 19 en ik ben eindelijk klaar om serieuze stappen te ondernemen tegen mijn vader.
Vorig jaar kreeg ik mijn spaarrekening (bij Belfius). Mijn vader en moeder hadden samen op deze rekening, die op mijn naam sta, voor mij hier en daar wat gespaard voordat ze besloten om te scheiden. Na de scheiding had mijn moeder ook haar eigen spaarrekening, ook op mijn naam, geopend bij haar bank (Delta Lloyd), maar mijn andere spaarrekening bestond nog altijd, ook nog altijd op mijn naam. Dus toen ik 18 werd en eindelijk op de spaarrekening kon zag ik dat er nog maar 2 euro opstond, mijn moeder kon niet meer op de spaarrekening omdat mijn vader haar na de scheiding eraf heeft gehaald, dus dit wil zeggen dat mijn vader het geld van de spaarrekening heeft gehaald, zonder mijn weten of toestemming. Mag dit wel? En wat kan ik hier aan doen?
Toegevoegd na 1 minuut:
En kan ik er nog iets aan doen een jaar nadat ik het te weten ben gekomen? Of is het te laat en kan ik hem er mee laten wegkomen?
Als je tenminste nog niet met hen hierover hebt gepraat.
Juridische stappen tegen je vader ondernemen is heel wat. Op die manier krijg je zeker geen goede band met hem.
Jij hebt er niets op gezet. Dus is er niets van jou.
Wederrechtelijk betekent 'zonder jouw toestemming'; maar omdat je minderjarig bent, mag je vader namens jou toestemming geven.... Helemaal als hij claimt dat geld te hebben gebruikt voor jouw verzorging.
Ik vermoed dat een OvJ zich hier aan gaat branden.
Het geld is toch van de ontvanger ? Niet van de storter.
De rekening staat op naam van de zoon. (anders ga ik binnenkort even bij de belastingdienst babbelen. Daar heb ik ook nog wel eens wat leuke bedragen aan mogen storten) :-p Het is alleen dat de zoon minder jarig was waardoor de vader toch toegang had tot het geld.
http://www.geldenrecht.nl/artikel/2009-03-12/sparen-voor-het-kleinkind-denk-goed-na Probeer er eerst eens achter te komen hoeveel erop heeft gestaan en of het de moeite is om er iets mee te doen.
Dit gaat sowieso veel tijd en moeite kosten en mogelijk ook geld, onder de 1000,- en ik denk nog wel iets meer zou ik het maar gewoon vergeten.
Heeft daar >10.000,- of zo op gestaan dan wordt het een ander verhaal, maar je verhaal maakt het niet aannemelijk dat het zoveel is.
http://www.mistermoney.nl/dossier-sparen-voor-je-kind-op-naam-van-kind-of-niet.html
Grootouders die een rekening openen voor een kleinkind jonger dan 18 jaar moeten toestemming hebben van de wettelijke vertegenwoordiger. Grootouders kunnen geen geld opnemen van de rekening. De wettelijke vertegenwoordiger bepaalt zo lang het kind minderjarig is of het kind het geld mag gebruiken.
Of op z´n minst met terugwerkende kracht toe kan eigenen? Mogelijk houdt de betreffende vader er dezelfde gedachte op na, en kon zicht, zonder bezwaard te voelen, de rekening die ten goede zou komen aan de vraagsteller leeghalen zonder andere in te lichten hierover. Zoals je kan lezen heeft de moeder *na* de scheiding ook geld gestort op de rekening/naam van de vraagsteller. Ohwacht, misschien was dit wel de alimentatie die de moeder met pijn en moeite opzij kon zetten, en ''feitelijk gezien'' ook het geld van de kostwinner/vader betreft, omdat de moeder mogelijk niet in staat was om te werken vanwege het op orde krijgen van haar leven en de zorg voor de vraagsteller die ook doorgaat. Vindt beredenering een ''klein beetje'' kort door de bocht.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.