Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Als je de keuken bedrijfsmatig exploiteert is een afzuigkap verplicht op grond van artikel 4.107 lid 2 van de Regeling algemene regels voor inrichtingen milieubeheer. Om geurhinder in de omgeving te voorkomen moet je de afgezogen dampen door een vetvangend filter leiden en via een schoorsteen die minstens twee meter boven het hoogste dak binnen een straal van 25 meter van de schoorsteen, afvoeren. Je mag ook een ontgeuringsfilter toepassen maar dat is erg duur. Als je de keuken niet bedrijfsmatig exploiteert heb je in het openbaar toch vaak een APV vergunning nodig en kan de gemeente deze eis daaraan verbinden. Het is sowieso verstandig het zo te doen om geurklachten en daarmee omzetdaling te voorkomen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding