Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Kan iemand zijn geld terug eisen?

Op marktplaats zag ik dat een vrouw kleding voor heel goedkoop inkoop per vuilniszak. En deze weer verkoopt per kledingstuk. Ik had 4 kledingzakken. Deze mevrouw is bij mij thuis geweest en kreeg de gelegenheid om in de zakken te kijken. Ze zei ik ga akkoord. Paar dagen later zegt ze dat ze ander halve zak terug wilt brengen omdat sommige verkleurd zijn etc. Ik ben het niet mee eens en zei dat ze de gelegenheid had om te kijken en ze zei zelf ja ziet goed uit. Ik ga akkoord. Nu dreigt ze langs te komen met die anderhalve zak. Ik heb daar geen zin in. Wil dat ze me met rust laat. Want ze heeft de gelegenheid gehad om te kijken.

Toegevoegd na 13 minuten:
Nu dreigt ze ook om terug te komen waar ik geen zin in heb. Hoe kan ik haar duidelijk maken?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Wetgeving
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

In princiepe heeft ze juridisch geen poot om op te staan. Maar dat hoeft niet voldoende te zijn om iemand niet op te zoeken. Je kunt proberen om uit te leggen dat ze met de koop akkoord gegaan is en dat daarmee de kous af is. Wanneer iemand dan nog aandringt kun je ze vertellen dat wanneer ze het oneens zijn ze maar naar de politie moeten of zo (die zal vanzelf ook wel uitleggen dat ze geen rechten heeft). Waarschijnlijk is het daarmee afgelopen. Mocht ze je lastig komen vallen en je hebt dit nadrukkelijk verboden dan laat je haar gewoon niet binnen en bel je zelf de politie.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Ze heeft geen poot om op te staan. Ten eerste heeft ze gelegenheid gehad om te kijken en is akkoord gegaan. Te tweede kan ze niet bewijzen dat jij de kleren hebt verkocht, mocht ze het hard willen spelen.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Als twee partijen (verkoper en koper) een deal sluiten, kan het altijd voorkomen dat de koper achteraf niet tevreden is met de deal of het geleverde.

Normaliter komt een koop tot stand na inspectie van de koopwaar door de koper, de overeengekomen prijs en de feitelijke levering.
Daarbij geldt wel een mededelingsplicht van de verkoper aan de koper als deze weet heeft van mogelijke onvolkomenheden of defecten aan hetgeen hij verkoopt.
Zeker als het grotere hoeveelheden betreft van een artikel waarvan het ondoenlijk is om alles per stuk te inspecteren.
Het is dan aan de koper of deze dan voor de gevraagde prijs wil kopen of niet.

Laat de verkoper na om deze gebreken mee te delen aan de koper, dan heeft de koper het recht om de gebreken/defecten die hij achteraf ontdekt op de verkoper te verhalen.
Dus, hieruit volgt in principe dat je als verkoper de verkochte zaken dan terug dient te nemen en de koper hiervoor schadeloos stelt als je niets vertelt hebt over de staat waarin sommige zaken verkeren.

Zie het als of je zelf iets koopt in een winkel en dat bij thuiskomst beschadigt blijkt te zijn: dan ga je ook terug om of een nieuw artikel te krijgen of je geld terug.
In de particuliere verkoop onderling is het echt niet anders.
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing