Moet je een bekeuring betalen terwijl je bezwaar aantekend?
Mijn man heeft gister een bon gehaf voor parkeren in een blauwe zone zonder parkeerschijf. Nu hebben wij net een nieuwe auto en we zijn vergeten de schijf uit de oude auto over te brengen naar de nieuwe.
De oude auto is verkocht. Dus gister ben ik direct na het parkeren naar de primera gelopen en zo'n parkeerschijf gekocht. Mijn man is helaas niet bij de auto gebleven en heeft dus niet gezien dat er een bon werd uitgeschreven.
De bon staat op 15:22 en ik heb een kassabon van die schijf van 15:27. Ik wil dus toch proberen bezwaar aan te tekenen. Niet geschoten altijd mis natuurlijk. Het is wel €90,- dat schijfje €1,50.
Maar moet ik wel eerst betalen?
Er is mij altijd verteld van wel, maar nu zegt een vriend dat als ik meteen betaal, ik daarmee svhuld beken.
Maar ik kan het altijd proberen.
Bij het kopen van een kaartje bij betaald parkeren krijg je ook 5 min de tijd om een kaartje te kopen. Dit is hetzelfde idee alleen een andere situatie.
Men gaat bij een blauw zone er niet vanuit dat je eerst een schijf moet kopen maar dat je alleen je auto hier neerzet als je er al 1 bezit (en gebruikt).
Die heeft ook geen parkeerschijf.
En als je (nog) geen schijf hebt (is niet verplicht) mag je hem daar ook niet pakeren.
Maar in antwoord op je vraag. Nee je hoeft niet eerst te betalen.
http://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/beroep-boete/procedure-beroep/
Kan van slagen? (Als je het mij vraagt 0%)
Je hebt simpel de wet overtreden, en daar wordt je voor beboet. Ook al was het niet je bedoeling.
Ik word ook niet boos als ik gewoon moet betalen.
Daar is de wet voor. Maar diezelfde wet geeft mij het recht om bezwaar in te dienen. Dus wat ik al zei, niet geschoten altijd mis.
Ook dat het niet makkelijk is je onschuld te bewijzen, maar 'niet geschoten idd!' en bonnetje GOED BEWAREN... De kantonrechter die tzt besluit of jouw argument terecht is of niet, is een mens, maar wel een mens met een hele grote ervaring en als jij ervan overtuigd bent dat je gelijk hebt: DOEN!
http://www.om.nl/onderwerpen/verkeer/beroep-boete/procedure-beroep/
Wanneer u in beroep gaat, hoeft de sanctie nog niet betaald te worden.
Wellicht kun je proberen dichter bij huis een oplossing te zoeken, iets verkopen/verpanden of bij je bank een "roodstand" toestemming van 100euro aanvragen of een lening van 100euro [zou goedkoper zijn en minder risico dan een roodstand die je vaker gebruikt en aanhoudt dan nodig, leert ervaring]? Komt er op neer Heer V, dat je keus hebt uit
1) betalen [vraag 3 mensen 30euro te leen voor 3 maanden of 1 x 90]
2) niet betalen, wordt verhoogd, nog vervelender/groter probleem, let op data, zo zonde als je een week/maand te laat betalen zou...
3) bezwaar maken, gelijk krijgen: mazzel of alsnog betalen, zelfde bedrag? weet ik niet... Je zou nog even moeten controleren hoe het "niet betalen, verhoogd worden, weer niet betalen, nog meer verhoogd worden" in zijn werk gaat, weet ik niet, wat de risico's/consequenties zijn...
Weet je hoe lang het duurt voordat je dan opgeroepen wordt voor te komen? Vraag is heb je dan inmiddels wel 90euro? Kun je dan voordat het voorkomt nog "even" betalen? En zijn er risico's van nog meer "rechtbankkosten"?
Ik ben ooit door een "grote partij" gedaagd en hoewel ik gelijk had, kantonrechter zei het me letterlijk, maar ik kon het niet bewijzen, werd ik in het ongelijk gesteld en kreeg daardoor ook nog eens de kosten van de rechtbank voor mijn rekening... dus meis, informeer te goed, kan een dure grap zijn/worden, waar ik destijds niet op voor bereid was. Is er geen Sociaal Raadsman die je kan bijstaan, in advisering, kleine lettertjes werk [juridisch loket]?
Inmiddels zijn er dan minstens drie maanden verstreken. Vaak meer omdat een eventuele afwijzing door de OvJ ook niet de volgende dag al in uw brievenbus belandt.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.