Hoe zit het in de onderstaande situatie met de alimentatieschuld (zie toelichting)?
Meneer A was getrouwd met mevrouw B. Zo'n 12 jaar geleden zijn ze gescheiden.
Meneer A en mevrouw B hadden een aantal afspraken over alimenatie gemaakt, waar meneer A zich in eerste instantie prima aan heeft kunnen houden.
Op zeker moment is meneer A hertrouwd met mevrouw C, niet zo heel lang daarna is hij door medische problemen zonder werk komen te zitten.
Mevrouw B is op zeker moment naar de rechter gestapt en heeft er een vordering van 27.000 euro door kunnen drukken. De deurwaarder kon deze vordering niet innen bij meneer A, want deze beschikt slechts over een kleine uitkering.
Mevrouw C, de nieuwe echtgenote is pas sinds kort in Nederland, omdat ze in eerste instantie in het buitenland (haar geboorteland) woonachtig was. Ze heeft nu een klein baantje, met enige inkomsten, dat kan in de toekomst nog meer worden.
Meneer A en mevrouw C zijn in gemeenschap van goederen getrouwd.
- Kan mevrouw B de inkomsten van mevrouw C vorderen?
- Indien antwoord postief is, is hier dan nog iets aan te doen?
Toegevoegd na 1 uur:
Een aantal belangrijke aanvullingen.
- De alimentatieverplichting is komen te vervallen, het gaat alleen nog over achterstallige bedragen van totaal 27.000 euro.
- Het huwelijk tussen A en C is in het buitenland voltrokken.
•Bent u korter dan vijf jaar getrouwd geweest of heeft het geregistreerd partnerschap minder dan vijf jaar geduurd en zijn er geen kinderen, dan is de duur van de alimentatieplicht gelijk aan de duur van het huwelijk of het geregistreerd partnerschap..
Let op! De officiële ingangsdatum van de alimentatiebetaling is de datum waarop de echtscheiding of de beëindiging van het geregistreerd partnerschap bij de burgerlijke stand staat ingeschreven. Dit kan in de praktijk betekenen dat er langer dan 12 jaar partneralimentatie betaald wordt. http://www.echtscheiding-specialist.nl/Partneralimentatie/partneralimentatie-1.html
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.