Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (6)

Dan spreekt er een innerlijke stem in het kind die precies weet wat goed voor hem is. ik zou het respecteren, vooral niet dwingen of belonen, wanneer er weer ruimte ontstaat komt de vraag vanzelf weer om zijn vader. En zo niet...hoe pijnlijk misschien ook voor de vader, het gaat om wat goed is voor het kind. bespaar hem een trauma waarin je leert dat het zo nu eenmaal hoort dat hij ook naar zijn vader gaat. Neem hem serieus zonder dat je daarmee weer wilt bereiken dat hij misschien op een later tijdstip alsnog zal gaan. Kinderen hebben recht van spreken en keuzevrijheid. (ik spreek uit ervaring)
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Ik weet niet hoe oud het kind is, dat is wel van belang. Er zijn leeftijden waarop een kind nogal opstandig kan zijn en er wellicht andere zaken in het koppie omgaan, die deze uitkomst hebben.
Zelf weet ik uit ervaring dat het wél belangrijk is dat een kind met zijn of haar vader omgaat. Zolang de vader geen 'rare' dingen doet of heeft gedaan, maar goed is voor het kind, vind ik dat de moeder de taak heeft het kind dusdanig te begeleiden dat het de vader wél wil zien. Als een kind zijn vader niet leert kennen of blijft zien, ontstaat er vervreemding. Dat levert veel verdriet op voor de vader en veroorzaakt op latere leeftijd problemen bij het kind.
Ik weet niet hoe je relatie met de vader is, maar is deze niet vijandig, praat er dan eens met hem over. Een jong kind mag dan wel keuzevrijheid hebben, maar vaak is het niet in staat om de gevolgen van zijn 'wens' te overzien. Je zult toch echt 'ouder' (en dus de wijste) moeten zijn in dezen. En de vader ook, wat dat betreft.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
niet meer naar die vader met dat kind...

Toegevoegd op 12-05-2009 21:33:03
Ik kan me niet slimmer voordoen dan ik ben, wel dommer...
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Neem contact op met een instantie die er meer gerichte informatie over kan geven en er ervaring mee heeft.
Er zijn zoveel mogelijkheden waardoor een kind beïnvloed kan zijn of worden dat het moeilijk is om er een gericht antwoord op te geven is. Mogelijk dat een bemiddelaar (en dat kan ook een kennis of familielid zijn) een rol kan spelen.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
waarom wil het kind niet meer naar zijn vader? lijkt me een belangrijke wedervraag. vooral omdat kinderen een onvoorwaardelijke loyaliteit naar hun ouders hebben en dus niet 'zomaar' zeggen dat ze dat ze geen contact meer willen.
ik weet niet de achtergrond maar ik vraag me meteen af of de moeder dit misschien niet wil en dit (onbewust) laat doorschemeren en het kind daarom, om aan de verwachtingen van zijn moeder te voldoen, zegt dat het niet meer naar zijn vader wil. vergeet niet dat kinderen dit soort informatie heel snel oppikken, zelfs al wordt dit niet in hun bijzijn besproken.

Toegevoegd op 12-05-2009 22:52:10
op mijn werk zie ik veel mishandelde en verwaarloosde kinderen en ik heb er niet 1 meegemaakt die zijn ouders niet meer wilde zien. zelfs niet als waren ze letterlijk het ziekenhuis in geslagen.
dat komt allemaal voort uit die onverwaardelijke loyaliteit.
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
naar de oorzaken vragen..
onderzoeken wat er mis is. waarom het kind niet meer naar de vader gaat .
is hij/zij soms bang voor zijn vader?
is vader agressief ?
krijgt hij/ zij naar gevoel bij de vader ?
Verwijderde gebruiker
15 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing