Mogen lang. Gestrafte vrouwen gevangenen ook een keer zwemmen of naar het zwembad met heet weer ??
Tot het resocialisatieprogramma begint is het gewoon je straf uitzitten, zonder uitstapjes, bioscoopbezoeken of zwembad.
Mogen lang. Gestrafte vrouwen gevangenen ook een keer zwemmen of naar het zwembad met heet weer ?? Als jij het beter weet dan mag je het middels een antwoord zeggen. Of Ik heb 10 jaar niet opgelet binnen de penitentiaire inrichting voor vrouwen. Het antwoord is gewoon ja terwijl jij in je reactie deze dames liefst nog een trap na wil geven terwijl je niets, maar dan ook helemaal niets weet waarom men in detentie is geraakt.
Daar hou ik weer niet zo van en voor mij einde discussie. @ Reddy: Dat was de vraag niet. @Erna55 Precies.
Ik denk dat we elkaar niet begrijpen. In mijn ogen slaat de vraag nergens op.
1. Waarom gedetineerde vrouwen? Hebben die een andere warmtebeleving dan mannen?
2. Wat heeft resocialisatie met deze vraag te maken (staat NIET in de vraag). De vraag gaat, of lijkt te gaan om een soort principe dat een warmteperiode mensen een soort recht op een verkoelende zwempartij zou geven. Een gek gegeven. Ik snap dus jouw uitspraak:
"@ Reddy: Dat was de vraag niet."
Helemaal niet, ik en Reddie lezen dan iets anders dan jij leest. Ik ken dat hele resocialisatie gegeven helemaal niet, dat wordt niet in de vraag gesteld, dat haal jij er bij. Goed, ik heb iets nieuws geleerd, men gaat vanuit de gevangenis blijkbaar wel naar andere locaties. MAAR DAT HEEFT TOCH NIETS MET WARM WEER TE MAKEN? Dat is in mijn ogen de crux van de vraag en die hele denkkronkel van de vrager daar snap ik nog steeds niets van. "Als jij het beter weet dan mag je het middels een antwoord zeggen."
Ik weet het niet beter, vandaar dat ik me in de reacties uitdruk. En gewoon een wedervraag stel, je hoeft niet gelijk zo aangebrand te doen. "Het antwoord is gewoon ja"
Welnu, welke temperatuur moet bereikt worden, en hoe zit het met gedetineerde mannen? "terwijl jij in je reactie deze dames liefst nog een trap na wil geven" Hoho dit gaat nergens over, ik heb niets tegen gedetineerden, ik zie gewoon niks in de vraag. Ik val de vraag en vrager aan. "waarom men in detentie is geraakt." Heeft helemaal niks met de vraag of mijn reactie te maken. Ik ben fel tegenstander van bepaalde strafuitzittingen.
Eigenlijk ben ik er klaar mee. en hoef jij mij niet te beleren
Kortom dus ja. In sommige gevallen mogen ze zwemmen.
Met vriendelijke groet, TegenXinnig
( zelfs bijwonen van een begrafenis van naaste familie is tot dat moment niet toegestaan. ) Misschien te overvloede : Jeugd- detentie kent andere regels.
Via PB heb ik je aangegeven waarom.
Bijwonen van een begrafenis van naaste familie, zoals levenspartner, kind, broer, zus, grootouder of schoonouder van gedetineerde is wél toegestaan. Ook als er nog geen sprake is van een resocialisatieprogramma.
Het valt onder incidenteel verlof en geldt voor álle gedetineerden.
In tegenstelling tot SOB (strafonderbreking), dat alleen van toepassing is op afgestraften. De periode van SOB moet later alsnog worden uitgezeten en incidenteel verlof niet.
Dit geldt overigens ook voor langgestrafte mannen.
Uitzondering hierop zijn gedetineerden van de EBI in Vught. Deze EBI wordt alleen door mannelijke gedetineerde bewoond.
Vught heeft een eigen zwembad, uitgevoerd en aangelegd onder het mom van "kunstwerk".
Het is niet de bedoeling dat men er dagelijks baantjes trekt, maar als een gevangene er per ongeluk invalt, wordt deze niet uitgevist.
Er werd een risico-taxatie gedaan, ( zoals altijd bij verzoek tot incidenteel verlof ) en de toestemming werd niet verleend.
.... Meestal pas in het laatste half jaar van de detentie. ( zelfs bijwonen van een begrafenis van naaste familie is tot dat moment niet toegestaan. ) .... Dat is intrinsiek onjuist.
Dat verlof voor het bijwonen van een begrafenis niet wordt toegestaan is geen regel maar incidenteel en uitzonderlijk. Er kunnen diverse redenen voor de weigering zijn.
Soms blijkt de gedetineerde geen familieband te hebben, of maakt de familie bezwaar.
Zonder de redenen te kennen van één specifiek geval is er geen zinnig woord over te zeggen. Incidenteel verlof blijft altijd mogelijk en is trouwens niet alleen beperkt voor het bijwonen van een begrafenis. Er kunnen nog veel meer redenen zijn voor het verlenen van incidenteel verlof.
Risico-taxaties bij de besluitvorming over verlof horen bij het verlenen van elk verlof, ook bij het verlenen van persoonsgebonden verloven, dat is geen bijzonderheid maar regel.
Ik ga dan ook niet verder in op onjuistheden.
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.