Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat is het doel van het sturen van een brief naar de koning, wat kun je daarmee bereiken?

Ik zag online dat je een brief aan de koning kan sturen. Maar waarom zou iemand dat doen. Wat kan je er mee?

Ik zag ook dat mensen soms om geld vragen en dit natuurlijk niet krijgen. Logisch want anders moet je iedereen geld geven.

Maar wat zou je dan wel kunnen vragen of sturen? Wat is het doel?

https://www.kabinetvandekoning.nl/veelgestelde-vragen/wat-moet-ik-doen-als-ik-de-koning-een-brief-wil-sturen

Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Antwoorden (2)

gevangenen kunnen een brief schrijven voor b.v. Gratie ... dit word soms gegeven tijdens feesten als geboortes en een trouwen. Dat gebeurde vroeger meer dan nu.

maar als laatste hoop sturen sommige gevangenen een gratie verzoek ... die stuur je dan "naar de koning"

Toegevoegd na 1 minuut:
Koningin Wilhelmina verleende gratie ter gelegenheid van haar 25- en 50- jarig regeringsjubileum, Koningin Juliana deed dat voor het laatst in 1953 naar aanleiding van de watersnood.
In 2005 richtte het Prisoners Committee of the Netherlands zich in een petitie tot Koningin Beatrix, met het verzoek om collectieve gratie te verlenen in de vorm van een eventueel symbolische strafvermindering ter gelegenheid van haar 25-jarig regeringsjubileum. Dit verzoek is niet toegekend.
In de laatste jaren is er geen collectieve gratie meer verleend.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Mensen en organisatie 's , stichtingen , onderzoekers , of verzin maar wat richten een verzoek aan de koning als de normale rechtsgang of ? Niet werkt . Vaak gevangenen in het buitenland sturen een brief naar de koning om hulp of bemiddeling . Een berucht geval is een voor een drugs delict veroordeelde Nederlandse jongeman in Thailand van zgn zeer goede komaf . Ons toenmalige koningin vroeg of hij zn straf in Nederland mocht uit zitten de Thaise koning persoonlijk stemde er in toe de jongeman werd naar Nederland vervoerd en binnen 2 maanden liep hij alweer in Adam rond . De Thais waren zwaar beledigt . Maar vaak worden de brieven netjes aan algemene zaken ter beantwoording gegeven . En ja vaak wordt er ook iets mee gedaan . Ja niet bij een bedel brief dan wordt je netjes verwezen naar de plaatselijke sociale dienst . Dus ja de hoop dat iemand met kennis en gezag er zich nog een keer overbuigt . Ja daar zijn dus ambtenaren mee bezig omdat te beantwoorden . En indien die het gewenst vinden wordt het aan het staatshoofd voorgelegd . Ja er zijn gevallen bekend dat Koningin Juliana en Beatrix er iets mee hebben gedaan . Vaak in situaties dat mensen met de staat ( defensie ) in de clinch lagen een geval ging over een bom opruiming waarbij een slachtoffer viel en zn nabestaanden geen ( mogelijk) recht werd gedaan en met ( mogelijk ) verkeerde info werd voorgelogen . Dus ben je radeloos en kan je nergens terecht stuur een brief Nee eerst de normale weg van rechts hulp of sociale dienst of maatschappelijke hulp verlening . Dan kan je als laatste nog een verzoek doen aan de koning .
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Bekijk alle vragen in deze categorieën:

logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing