Hoe serieus moet je gemeenteraadsverkiezingen nemen met landelijke lijsttrekkers en thema's?
In de debatten naar aanleiding van de verkiezingen gaat het vooral over zaken die in de landelijke politiek worden geregeld. De verkiezingen staan in het teken van onderwijs, werkgelegenheid, pensioenleeftijd, Uruzgan, bezuinigen of meer staatsschuld, etc. Je stem op 3 maart heeft geen invloed op deze thema's. Je stemt voor stadsvervoer, prijzen van parkeerplaatsen, woonerven, auto's bij scholen, drempels, sportverenigingen, nieuwe bouwplannen, voorzieningen, etc.
Ook de politici die aan die debatten mee doen zijn landelijke politici. Helaas je kunt niet stemmen op Bos, Balkenende, Wilders, Rutte, Kant, Pechtold, of Halsema.
Door mensen onder valse voorwendselen naar de stembus te lokken, holt de politiek haar eigen geloofwaardigheid uit. Zie ik dit goed, of denken andere dat de verkiezingen van 3 maart wel bepalen wat er in Den Haag gebeurd?
Zou het niet beter zijn om gemeenteraadsverkiezingen verspreid over het jaar te houden, zodat ze niet meer interessant zijn voor landelijke thema's?
Heeft de landelijke politiek niet ook al de provinciale verkiezingen stuk gemaakt?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.