Wat betekent een lening uitstaan?
Betekent dat dat ik geld uitleen of zelf leen?
Het gaat om de volgende zin: Moeder B.V. heeft en 8% geldlening van 300.000 euro uitstaan bij Keulen B.V. De marktconforme rente bedraagt 3%.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Lenen. Vragen over bankieren, belastingen, beleggen, cryptocurrency, economie, sparen, uitkeringen en toeslagen en verzekeringen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Betekent dat dat ik geld uitleen of zelf leen?
Het gaat om de volgende zin: Moeder B.V. heeft en 8% geldlening van 300.000 euro uitstaan bij Keulen B.V. De marktconforme rente bedraagt 3%.
Is een rente van 0,15% per dag in NL toegestaan over een geldlening van 150.000 euro?
Ik heb een goedlopend eenmansbedrijf (praktijk) en wil de huidige praktijkruimte verbouwen. Hier heb ik een lening of krediet voor nodig. De rentetarieven en voorwaarden voor particulieren zijn een stuk beter dan voor zakelijk. Kan ik als persoon een lening afsluiten en die voor de verbouwing van mijn (gehuurde) bedrijfspand gebruiken? Bij een eenmansbedrijf is de persoon toch hetzelfde als het bedrijf?
Stel, ik heb 2 telefoonrekeningen niet betaald.
Deze zijn samen 50 euro.
Eerst zal de telefoonmaatschappij natuurlijk een herinnering sturen, daarna aanmaningen waarbij extra kosten in rekening gebracht worden.
Daarna zal een incassobureau ingeschakeld worden.
Stel dat ik ondanks brieven en telefoontjes van het incassobureau nog steeds niet betaal.
Dan zou de telefoonmaatschappij over kunnen gaan om het inschakelen van een deurwaarder.
Ik heb begrepen dat een deurwaarder pas beslag mag leggen op je spullen of loon na een uitspraak van de kantonrechter dat de debiteur daadwerkelijk moet betalen. Klopt dat?
Wat gebeurt er in de praktijk als het gaat om zo'n luttel bedrag van 50 euro?
Dat lijkt me toch voor KPN bijv. niet de moeite waard om voor zo'n bedrag een rechtszaak aan te spannen.
Ik weet wel dat alle kosten van de incassobureau's en deurwaarder op de debiteur gezet worden, zodat de 50 euro uiteindelijk heel hoog kan oplopen, maar het is toch te veel moeite voor zo'n telefoonmaatschappij.
Wat doet een bedrijf in zo'n geval om alsnog de 50 euro te krijgen?
Als je studie 1 augustus begint en je wordt na 1 augustus 18 krijg je dan studiefinanciering voor dat schooljaar? Het gaat om het MBO.