Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Oude volkeren die taal ontwikkeld hebben. Lidwoorden zijn nodig: een tafel (welke van de vijf) of de tafel (oh die). Het verschil tussen de/het heeft te maken met geslacht, en daar wordt het vaag. Dat mag iemand anders vertellen, wat ik zit in EEN cafe (welke) EEN biertje (de hoeveelste) te drinken. :-)

Toegevoegd na 3 minuten:
Ah, babyfaced had de geslachten al verklaard. Tnx. :-)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Die heeft niemand specifiek uitgevonden.
Deze zijn langzaamaan ontstaan.

Quote uit Wikipedia:

Ook het Nederlands kende oorspronkelijk geen lidwoorden; in het Oudnederlands ontbraken ze nog. Het Middelnederlands kende ze echter al wel. Ze zijn ontstaan uit verzwakte vormen van het aanwijzend voornaamwoord die en het telwoord één.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
De oorsprong van het grammaticaal geslacht is waarschijnlijk gelegen in de wenselijkheid de werkelijkheid in categorieën in te delen. Culturen verschillen dan in de aard van de categorieën die onderscheiden worden, wat leidt tot verschillende aantallen en soorten geslachten. Voor het proto-Indo-Europees neemt Prokosch (1938) aan dat het mannelijk geslacht oorspronkelijk verwees naar individuen en het vrouwelijk naar collectiva (bijvoorbeeld, het oorspronkelijk vrouwelijke woord koe gaat terug op een Indo-Europees woord dat vee betekende), m.a.w. naar abstracte zaken. In de Bantoetalen zijn de woordklassen oorspronkelijk gebaseerd op kenmerken als [menselijk], [levend], alsook kenmerken die te maken hebben met afmeting en vorm.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 5000
Gekozen afbeelding