Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom worden sojascheuten (taugé) zo genoemd terwijl het eigenlijk de scheuten van de mungboon zijn?

Waarom hebben "we" er niet voor gekozen het mungscheuten te noemen?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Taal
Geef jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord

Het beste antwoord

Het blijkt dat er meerdere soorten gekiemde bonen onder de noemer taugé gebruikt worden.

Katjang idjoe (Phaseolus aureus) is bekend door het gebruik als kiemplantje (taugé) in de Chinese en Indische gerechten.
Ook gekiemde sojabonen (Glycine max) worden wel eens onder dezelfde naam op de markt gebracht.

De rijpe zaden van de mungboon (Vigna radiata) worden heel of als spliterwt in talloze gerechten verwerkt.
Amadea
12 jaar geleden
Deel jouw antwoord
0 / 2500
Geef Antwoord
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing