Kende men in de middeleeuwen (rond 1200) ooievaar, tomaat, haring, kaas en witte wijn?
Ik bereid een rondleiding voor ivm voedsel in de middeleeuwen.
De gerechten zijn pauw, mus, ooievaar, everzwijn, varken, haring, walvis, kip, hert, gans, rode kool, citroen, erwten, ui, prei, appel, peer, melk, brood, honing, zout, peper, kaas, eieren, druiven, witte wijn, chocolade, tomaat, aardappelen, rode peper, paprika, aardbeien en courgette.
Niet van alles ben ik overtuigd of ze dit in de middeleeuwen al kenden.
Wat ze zeker niet kenden was citroen, peper, chocolade, aardappelen, courgette, rode peper.
Waar ik redelijk zeker van ben is: Pauw, Mus, Everzwijn, varken, kop, hert, gans, rode kool, erwten, uit, prei, appel, peer, melk, brood, honing, zout, aardbeien, druiven.
Maar klopt dit?
En at men ooievaar, haring, kaas, witte wijn, tomaat?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.