Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.

Nieuwste vragen

Wat draagt het fruiten van de groente bij aan de smaak van (vegetarische) groentensoep?

In het recept van mijn zoete aardappel-paprika soep staat: doe wat olie in de pan en fruit de groenten gedurende 2 minuten. Daarna moet het water en de kruiden erbij en mag de soep een tijdje koken.

Maar wat is precies het effect van dat fruiten? Ik zie na 2 minuten niet zo veel verschil (en na 4 minuten ook nog niet). Groente is (natuurlijk) nog lang niet gaar, ook niet bruin gebakken (zoals bij het bakken van vlees), dus ik vraag me af wat het effect hiervan op de smaak is.
Is deze bereiding echt verschillend van gewoon alles in de pan, water erbij, beetje olie en dan gelijk koken?

4 jaar geleden
in: Koken
3K
1

Waarom koken mijn eieren altijd over in een eierkoker?

Ik heb sinds een halve week een eierkoker, omdat het concept mij super handig lijkt. Dus ik doe er eitjes in, water volgens het bijgeleverde maatbekertje en ik prik er gaatjes in. Ik heb bij vrijwel al mijn eieren dat het eiwit uit het gaatje vloeit, een beetje zoals lava uit een vulkaan. Of het gebeurt dat mijn eieren barsten.

Heeft iemand ervaring met dit keukenapparaat? Het lijkt mij super handig als het goed werkt!

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
in: Koken
17.2K
3

Hoe kan ik vlees en nasi opwarmen zonder het uit te drogen?

Ik ga binnenkort voor wat mensen koken en heb aardig wat voorbereidingen te doen. Ik maak hierbij een soort kip uit de oven en daarnaast ook nog wat ander vlees uit de oven en ook in de pan gemaakt in een lekkere ketjap saus. Ik vroeg mij af hoe kan ik dit wanneer het afgekoeld is opnieuw goed opwarmen dat het echt goed heet is zonder dat ik het vlees uitdroog of slechter laat smaken ? Daarnaast vroeg ik mij ook af of ik een gerecht als nasi opnieuw in de pan zou kunnen warm maken zonder het gerecht te laten uitdrogen of uberhaupt aan te tasten.

Ik hoor graag van jullie.

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
in: Koken
11.4K
1

Ik heb een elektrisch kookpit van 15 cm. Wat maakt het verschil in cm voor de pan uit bij het koken?

ik heb een pit elektrisch van de blokker van 15 cm groot van links naar rechts
(het elektrische kookvlak ervan is 15cm groot), nu
ik lees in de handleiding dat een pan van dezelfde grootte hierop moet,.
nu heb ik een pan van 18 cm, die komt maar 1 cmtje rondom over de pit
uit, en een pan van 21 cm die er te groot voor is.
is het schadelijk voor zo een pit een te grote pan erop te zetten of is
dit ivm het opwarmen (de tijdsduur van het koken) ?
ik ben van plan de 18 cm pan op dit pitje te zetten, hij lijkt niet eens
te groot ervoor en komt maar amper over de pit heen, is dit een goed
of slecht idee ?

4 jaar geleden
in: Koken
1.3K
2