Waarom zijn sommige uien moeilijk, en andere makkelijk te pellen?
Je kent het wel: je probeert een ui te pellen. Soms lukt het in één keer, de andere keel breekt de schil van de ui constant. Waar heeft dit mee te maken?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen in de categorie Koken. Vragen over dranken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de gerelateerde subcategorieën.
Je kent het wel: je probeert een ui te pellen. Soms lukt het in één keer, de andere keel breekt de schil van de ui constant. Waar heeft dit mee te maken?
Ik probeer hazelnoot gebak te maken zonder suiker. Dat doe ik met merengue en mokkacreme. De meringie maak ik met eiwit en isomalt. Dat lukt goed en is knapperig. Maar in de mokkacreme (geleroom + botercreme + oploskoffie) is het binnen een dag helemaal zacht.
Ik heb al heel internet afgezocht en oneindig vele recepten geprobeerd maar ik krijg het niet voor elkaar: een cake bakken zonder suiker (ook geen zoetstof of siroop of dergelijke) en kookhydraatarm. Tegelijk met zo weinig mogelijk (liefst geen) boter en ei. Als vervanger van suiker nam ik al wortel, banaan enz, als vervanger van boter nam ik al sojaroom, yoghurt met een snuifje kokosvet enz. Koolhydraatarm loste ik al op met havermeel (klein gemaakte havermout) en ik probeerde ook al amandelmeel.
Ik krijg echter ooit iets echt cake-achtigs, zoals die suikervrije en kookhydraatarme carrotcake die ik in de biowinkel vind (en die nu niet te koop is).
Mijn baksels gelijken eerder op broodpudding, zoiets wat je maakt met oud brood dat je te week legt. Ik zou echter eerder iets willen dat op wortelcake lijkt als ik wortel gebruik, maar dat lukt dus echt niet.
Wat is hier de truuk om dit toch voor elkaar te krijgen?
Ik heb van Daily Chef een Groenten Lasagne. De uiterlijke consumptiedatum is 23 maart. Echter staat op de verpakking 'Na aankoop binnen 5 dagen consumeren, echter nooit later dan de vermelde houdbaarheidsdatum.'
Ik geloof dat ik deze lasagne meer dan 5 dagen geleden gekocht heb.
Nu begrijp ik niet, mag ik deze lasagne nog eten of niet? Het is nog niet 23 maart, maar het is wel al meer dan 5 dagen geleden dat ik hem uit de koeling bij de supermarkt heb gehaald.
Er staan op het internet meedere recepten voor het maken van een Karel XII van Zweden taart/pudding. Waarom is deze taart naar hem vernoemd?